Τουρσί by mairh

Τουρσί by mairh με συνταγή της φίλης μου Αλικης!!!!
Υλικά για 3-4 μεγάλα βαζάκια :
4 πιπεριές Φλωρίνης
8 πιπεριές κέρατα
3 καρότα
8 μικρά αγγουράκια
1/4 από ένα μικρο λάχανο
1/2 ματσάκι σέλινο τα κλαράκια
μια χούφτα φασολάκια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
3 λεμόνια
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
2 χούφτες χοντρό αλατι
μερικούς κόκκους πιπεριού
σπορέλαιο για πάνω από τα βαζάκια

Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια περίπου σαν ένα δάχτυλο.
Τα αγγουράκι τα κόβουμε στην μέση η’ αν είναι πολύ μικρά τα βάζουμε ολοκληρα.
Κόβουμε το λάχανο πιο χοντρό από αυτό που κόβουμε για σαλάτα,
Το σκορδάκι και τους κόκκους πιπεριού και όλα μαζί τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ριχνουμε όλο το αλατι και τα τρίβουμε απαλά.
Τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στην λεκανίτσα και κάπου κάπου τα ανακατεύουμε να μαλακώσουν λιγάκι απο το αλατάκι.
Οταν πέραση η ώρα τους τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια προσπαθώντας να μην έχουν πολλά κενά.
Στην λεκανίτσα που τα είχαμε έχει βγει αρκετό ζουμάκι εκεί ριχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια το ξίδι και 2 ποτήρια νερό (εγώ το έβρασα και το άφησα να κρυώσει)
Με αυτό το υγρό γεμίζουμε τα βάζα μας και με ένα μαχαίρι που βάζουμε μέσα πιέζουμε τα λαχανικά μας να φύγει ο αέρας και να γεμίσει καλά το βαζάκι μας.
αφήνοντας ένα δαχτυλάκι κενό από πάνω αν δεν σας φτάσει το υγρό συμπληρώνετε με λίγο ακόμα νεράκι.
Τέλος βάζετε το λαδάκι και τα κλείνουμε.

Διατηρήται στο ψυγείο όλο τον χειμώνα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).