Μια εύκολη αλλά αρκετά νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή.Η τονοτηγανιά γίνεται τόσο νόστιμη που κανένας δεν θα καταλάβει ότι είναι ψάρι,θα το περάσουν για κρέας.
ΥΛΙΚΑ:
-500γρ.τόνο φρέσκο σε κομμάτια
-4 κ.σ μουστάρδας
-2 λεμόνια στημένα
-5 κ.σ λάδι
-λίγο αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και δενδρολίβανο
-λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι και τζιγαρίζουμε τον τόνο έως ότου πάρει χρώμα.Έπειτα ρίχνουμα 3 κ.σ μουστάρδα το λεμόνι και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά,το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη και το δενδρολίβανο.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά.Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Για την εμφάνιση: Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου σε 2 πιάτα και με “υγρά” που έχουν περισσέψει στο τηγάνι τα ρίχνουμε στο multi,βάζοντας 1 κουταλιά μουστάρδα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.Ρίχνουμε πάνω στο ψάρι από τη σάλτσα μας και λίγο από τον μαιντανό.
Μερίδες:4-5 άτομα
Χρόνος εκτέλεσης:10 λεπτά
Τη συνταγή μας έστειλε ο Αριστείδης Ποιμενίδης. Οι συνταγές του δημοσιεύονται στο:
http://foodforeverytaste.blogspot.gr/ Αριστείδης Ποιμενίδης