Τα Τρίκαλα επισκέφθηκε σήμερα επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ Τέρενς Κουίκ

Τα Τρίκαλα επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής του Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ στο πλαίσιο προεκλογικής του περιοδείας στη Θεσσαλία. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συναντήθηκε με τα στελέχη του κόμματος από τα Τρίκαλα και παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Σχολιάζοντας αρχικά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Θεσσαλία και σε άλλες αγροτικές περιοχές, επεσήμανε πως εκείνο που θα ζητήσουν οι ΑΝΕΛ από μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι η μείωση της φορολογίας των αγροτών.  Μιλώντας για τα αγροτικά προβλήματα στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των τευτλοπαραγωγών καθώς τα εργοστάσια έκλεισαν το ένα μετά το άλλο.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Σαμαρά λέγοντας πως δεν εμφανίστηκε ούτε μία μέρα στη Βουλή στην ώρα του Πρωθυπουργού για να απαντήσει σε ερωτήσεις ενώ χαρακτήρισε ψέματα  τα Ζάπεια, ψέματα το success story “όταν ξέρουμε, είπε, πως μιλάμε για ένα δραματικό story και κανείς δεν λέει τίποτα για το 1,5 εκατομμύριο που είναι άνεργοι, ψέματα και τα μνημόνια” ενώ βολή εξαπέλυσε και κατά του κ. Βενιζέλου.

Ο κ. Κουίκ ισχυρίστηκε πως είναι εξάμηνη η παράταση του μνημονίου και συνεχίζοντας την κριτική του στον κ. Σαμαρά, δήλωσε –με αφορμή  και το προεκλογικό σλόγκαν της Ν.Δ. –   πως “ όταν ένας πολιτικός λέει συστηματικά το ένα ψέμα πίσω από το άλλο και μάλιστα λέει ότι είναι το κόμμα της αλήθειας, αυτό είναι πολιτική απάτη”.

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για τρομοκρατία που ασκείται σε ηλικιωμένους και στη νεολαία που είναι ευπαθείς ομάδες ενώ αναφορικά με μια δήλωση του Προέδρου του Κόμματος  των ΑΝΕΛ με την οποία καλούσε τους νέους να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά και να κλειδώσουν τους ηλικιωμένους κάνοντας έτσι χιούμορ  κατά τον κ. Κουϊκ, απάντησε σε εκείνους που έδωσαν μία διαφορετική διάσταση στο θέμα λέγοντας πως “αντί να το κάνετε θέμα παροτρύνεται τους ηλικιωμένους να πάρουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους από το χέρι και να πουν στον αρχιτρομοκράτη έως εδώ. Μαζί με τα παιδιά, μαζί με τα εγγόνια αλλιώς θα δουν τα παιδιά τους να φεύγουν”, είπε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σημειώνοντας πως 200.000 έλληνες έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες.

Ακολούθως, ο κ. Κουϊκ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Τρίκαλα – ένα δυνατό ψηφοδέλτιο το χαρακτήρισε – το οποίο στελεχώνεται από τους Ιωάννα Δημοπούλου, Στέλλα Καλαντζή, Κώστα Πατέρα και Γιάννη Χονδρό.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις ο κ. Κουίκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ΑΝΕΛ θα έχουν δεύτερη έδρα στη Θεσσαλία σημειώνοντας πως “κανένα δημοσκοπικό εύρημα δεν μπορεί να κάμψει την ψυχολογία μας και πολύ περισσότερο τον ψηφοφόρο μας”. “Eμείς δώσαμε έναν αγώνα πολύ καθαρό, ματώσαμε”, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξή προσθέτοντας: “Εμείς μείναμε με το κεφάλι ψηλά, δίνοντας τον αγώνα μας. Δεν θα περίμενα ποτέ από αυτούς που δώσαμε μαζί τον αγώνα, να φωτογραφίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή είναι μία μαύρη φωτό”, είπε ασκώντας κριτική στους αποχωρήσαντες και φωτογραφίζοντας έτσι συγκεκριμένο πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κουίκ απαντώντας σε ερωτήσεις για το μεταναστευτικό, είπε πως εκείνος που άνοιξε τα σύνορα ήταν ο κ. Σαμαράς,  ενώ σχετικά με τα θέματα που αποτελούν κόκκινες γραμμές σε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως είναι τα εθνικά θέματα, οι σχέσεις Κράτους –Εκκλησίας, το μεταναστευτικό, η φορολογία.

Σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα, η εκτίμησή του ήταν πως έχουν εμψυχώσει τους ψηφοφόρους τους, αναφέροντας ως χαρακτηριστική περίπτωση την Ημαθία όπου εκεί καταγράφηκαν υψηλότερα ποσοστά στις ευρωεκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. “Είμαι πεπεισμένος ότι όλη αυτή η ιστορία μας δυναμώνει”, δήλωσε ο κ. Κουϊκ.

Κληθείς να απαντήσει εάν η υπόθεση Χαϊκάλη θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών για τους ΑΝΕΛ –θετικά ή αρνητικά – ο κ. Τέρενς Κουίκ  άφησε ανοιχτό το θέμα οι ΑΝΕΛ να επαναφέρουν το θέμα το επόμενο διάστημα σημειώνοντας πως “τίποτα δεν θα μείνει κρυφό”.

Για τους γεννηθέντες που 1997 που δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές, ο κ. Κουϊκ αναρωτήθηκε τι περίμεναν και δεν τους έβαλαν στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ εξέφρασε την θέση του πως και πάλι οι νέοι θα μπορούσαν να ψηφίσουν με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Επίσης στη σημερινή συνέντευξη τύπου έκανε λόγο για έλλειμμα Δημοκρατίας στην Βουλή των Ελλήνων, επικαλούμενος πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας στο σημείο αυτό αναφορικά με την στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα της εκλογής προέδρου πως “αποτρέψαμε να έχουμε ένα νέο μνημονιακό πρόεδρο”.

Tέλος, ο κ. Κουίκ τάχθηκε κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ στην οποία εργάστηκε για πολλά χρόνια στο παρελθόν. “Eάν έκανε μία καριέρα, είπε, την έκανε γιατί μου έδωσε 15 χρόνια, μου έδωσε τα όπλα που χρησιμοποιώ σήμερα, την εμπειρία, τη δημοσιότητα”. Δήλωσε μάλιστα πως οι ΑΝΕΛ στις 26 του μηνός θα είναι οι πρώτοι που θα διαβούν το κατώφλι –του Ραδιομεγάρου -της Αγίας Παρασκευής.