Ταρτάκια της Έφης

ταρτάκια

ταρτάκιαταρτάκιαταρτάκια

ΥΛΙΚΑ για τα ταρτάκια :

150 γρ. βούτυρο Κέρκυρας
250 γρ. αλεύρι
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 αβγό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
6 μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
1 μικρό φλυτζανάκι χυμό κομπόστα (εγώ χρησιμοποίησα σπιτική κομπόστα μανταρίνι)
1 φακελάκι με μείγμα βανίλια-πορτοκάλι-ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε χτυπώντας το κρύο βούτυρο με τη ζάχαρη με το μίξερ.Σταδιακά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.  Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο την ανοίγουμε με πλάστη ώστε να γίνει πολύ λεπτή και τη χωρίζουμε χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι σε στρόγγυλα κομμάτια.

Ψήνουμε είτε σε ειδικές θήκες για ταρτάκια (βουτυρωμένες και αλευρωμένες),είτε σε χάρτινα φορμάκια στους 170 στον αέρα για 20 περίπου λεπτά.

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση :
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
400 γρ. ζαχαρούχα γάλα
κακάο
κομπόστα μανταρίνι
τριμμένο μπισκότο
γλυκό του κουταλιού βύσσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί ώστε να γίνει σφιχτή. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο χάλα και ξαναχτυπάμε.
Χωρίζουμε τη σαντιγί στη μέση και στο μισή ποσότητα ρίχνουμε μισή κούπα κακάο (μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα στα γούστα σας).
Γεμίζουμε τα ταρτάκια μας και κάνουμε συνδυασμούς.
Οι συνδυασμοί που έκανα εγώ είναι:
1.σοκολατένια σαντιγί-μπισκότο
2.λευκή σαντιγί-κομπόστα μανταρίνι
3.λευκή σαντιγί-βύσσινο-μπισκότο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.