Τέσσερις συλλήψεις για δυο ληστείες στο Βόλο

Δυο ληστείες, που διαπράχθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην πόλη του Βόλου, σε βάρος ηλικιωμένων, εξιχνιάστηκαν από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Μάλιστα συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, τέσσερα άτομα, οι δυο εκ των οποίων 18 χρονών και οι άλλοι 20 και 36 ετών, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλαν σε κατοικία 86χρονου Βολιώτη, το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου και με τη βία, αφαίρεσαν το ποσό των 50 ευρώ.

Τρεις ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 19ης Οκτωβρίου, οι τέσσερις δράστες, μετέβησαν σε κατοικίας 87χρονης γυναίκας. Εκεί, δύο απ’ αυτούς, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν μία χρυσή βέρα, ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των δώδεκα ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους παρέμεναν εξωτερικά, έχοντας το ρόλο «τσιλιαδόρου».

Τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα βρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, όπου τα είχε παραδώσει ο 20χρονος, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.