Τάρτα chococoffee της Έφης

Είμαι πάρα πολύ περήφανη για αυτή τη συνταγή, κάθε γραμμάριο και κάθε υλικό είναι δική μου επινόηση και το αποτέλεσμα με έβγαλε 1000 φορές ασπροπρόσωπη…

ΥΛΙΚΑ (για μία μέτρια ταρτιέρα) :
80 γρ. βούτυρο Κέρκυρας
100 γρ. άχνη ζάχαρη
180 αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
1 αβγό
1 βανίλια
5 κ.σ. νουτέλα
1/2 συσκευασίας φυτική σαντιγύ
1 ζαχαρούχο γάλα
φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε αφαιρώντας την ετικέτα από το ζαχαρούχο γάλα το οποίο θα τοποθετήσουμε σε κατσαρόλα με νερό που θα το σκεπάζει και θα βράσουμε για 2 περίπου ώρες.
Όσο καραμελοποιούμε το ζαχαρούχο,λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε τον καφέ σε 2 δάχτυλα ζεστό νερό.  Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και το αβγό.  Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι,τη βανίλια,το baking powder και το μισό από τον διαλυμένο καφέ.  Η ζύμη θα κολλάει ,αλλά αυτό δεν πειράζει.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα,σηκώνοντάς την λίγο στα τοιχώματα και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 170C, στον αέρα.
Μόλις βγάλουμε την βάση της τάρτας, βάζουμε στον σβηστό φούρνο το βαζάκι με τη νουτέλα,ώστε να ζεσταθεί και να μπορέσουμε να τη χτυπήσουμε ευκολότερα με το μίξερ.
Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε τη μισή από τη φυτική σαντιγύ και προσθέτουμε τον υπόλοιπο καφέ.Στη συνέχεια ρίχνουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα.
Στο τελικό στάδιο,γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και πάνω τη σαντιγύ.
Διακοσμούμε με κόκκους καφέ και φιλέ αμυγδάλου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.