Τάρτα Caramelo της Έφης

Είμαι πάρα πολύ περήφανη για αυτή τη συνταγή, κάθε γραμμάριο και κάθε υλικό είναι δική μου επινόηση και το αποτέλεσμα με έβγαλε 1000 φορές ασπροπρόσωπη…

ΥΛΙΚΑ (για μία μέτρια ταρτιέρα) :
80 γρ. βούτυρο Κέρκυρας + 1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
180 αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1 αβγό
1 βανίλια
1/2 συσκευασίας φυτική σαντιγύ
1 βάζο κομπόστα ροδάκινο
λίγο από το σιρόπι στο βάζο της κομπόστας
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρμ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και το αβγό.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι,το χυμό κομπόστας, το baking powder και τη βανίλια. Η ζύμη θα κολλάει, αλλά αυτό δεν πειράζει.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα, σηκώνοντάς την λίγο στα τοιχώματα και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 170C, στον αέρα.
Όσο ψήνεται η τάρτα μας λιώνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, προσεκτικά και σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να καεί. Δε βάζουμε αμέσως όλη την ποσότητα,αλλά σταδιακά,δηλαδή μόλις λιώσει η πρώτη δόση ρίχνουμε την επόμενη.Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό.Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει. Όταν είναι ακόμα ζεστή,αλλά όχι καυτή,ρίχνουμε 1 κσ βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε τη μισή ποσότητα από τη φυτική σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα λίγο από το σιρόπι της κομπόστας.
Γεμίζουμε την τάρτα μας με την καραμέλα και τα κομμάτι του ροδάκινου κομμένα σε μέτρια κομμάτια και από πάνω γαρνίρουμε με τη σαντιγύ.
Διακοσμούμε με μερικά κομματάκια ροδάκινο ακόμα.
*Σημ . : Μπορούμε εύκολα να πειραματιστούμε και με τις υπόλοιπες γεύσεις που έχω δώσει στη συνταγή για τα μικρά ταρτάκια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.