TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τάρτα Caramelo της Έφης

Απρ 11, 2016
in Μαγειρική
Τάρτα Caramelo της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Είμαι πάρα πολύ περήφανη για αυτή τη συνταγή, κάθε γραμμάριο και κάθε υλικό είναι δική μου επινόηση και το αποτέλεσμα με έβγαλε 1000 φορές ασπροπρόσωπη…

ΥΛΙΚΑ (για μία μέτρια ταρτιέρα) :
80 γρ. βούτυρο Κέρκυρας + 1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
180 αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1 αβγό
1 βανίλια
1/2 συσκευασίας φυτική σαντιγύ
1 βάζο κομπόστα ροδάκινο
λίγο από το σιρόπι στο βάζο της κομπόστας
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρμ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και το αβγό.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι,το χυμό κομπόστας, το baking powder και τη βανίλια. Η ζύμη θα κολλάει, αλλά αυτό δεν πειράζει.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα, σηκώνοντάς την λίγο στα τοιχώματα και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 170C, στον αέρα.
Όσο ψήνεται η τάρτα μας λιώνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, προσεκτικά και σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να καεί. Δε βάζουμε αμέσως όλη την ποσότητα,αλλά σταδιακά,δηλαδή μόλις λιώσει η πρώτη δόση ρίχνουμε την επόμενη.Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό.Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει. Όταν είναι ακόμα ζεστή,αλλά όχι καυτή,ρίχνουμε 1 κσ βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε τη μισή ποσότητα από τη φυτική σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα λίγο από το σιρόπι της κομπόστας.
Γεμίζουμε την τάρτα μας με την καραμέλα και τα κομμάτι του ροδάκινου κομμένα σε μέτρια κομμάτια και από πάνω γαρνίρουμε με τη σαντιγύ.
Διακοσμούμε με μερικά κομματάκια ροδάκινο ακόμα.
*Σημ . : Μπορούμε εύκολα να πειραματιστούμε και με τις υπόλοιπες γεύσεις που έχω δώσει στη συνταγή για τα μικρά ταρτάκια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Η κακή συνήθεια που εξαντλεί τα αποθέματα βιταμίνης D του οργανισμού σας

Η κακή συνήθεια που εξαντλεί τα αποθέματα βιταμίνης D του οργανισμού σας

Πρόωρα μωρά: Από τι κινδυνεύουν ως ενήλικες

Πρόωρα μωρά: Από τι κινδυνεύουν ως ενήλικες

Συναυλία χωρίς ωτασπίδες; Από ποιες διαταραχές της ακοής κινδυνεύεις

Συναυλία χωρίς ωτασπίδες; Από ποιες διαταραχές της ακοής κινδυνεύεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd