TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα με επικάλυψη σαντιγί και φιστίκι αιγίνης

Σεπ 25, 2015
in Μαγειρική
Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα με επικάλυψη σαντιγί και φιστίκι αιγίνης
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για τη βάση μπισκότου:
150 γρ. αλεύρι,

80 γρ. άχνη ζάχαρη,

40 γρ. αμύγδαλο ωμό αλεσμένο σε σκόνη,

125γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια,

1 κρόκο αυγού,

1 βανίλλη.
Υλικά για τη γέμιση:

800γρ. ζαχαρούχο γάλα,

80γρ. μέλι,

200 γρ. κρέμα γάλακτος,

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ,
Υλικά για την επικάλυψη της τάρτας:
200γρ. κρέμα γάλακτος,

0,50 γρ. άχνη ζάχαρη,

0,50γρ.φυστίκι αιγίνης,

Παρασκευή μπισκότου:
Βάζουμε όλα τα υλικά για την παρασκευή της βάσης του μπισκότου στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει μια ομοιογενής ζύμη που να ξεκολλά από τον κάδο και να συγκεντρώνεται γύρω από το φτερό.
Στη συνεχεία παίρνουμε από τον κάδο του μίξερ τη ζύμη και την τυλίγουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά παίρνουμε τη ζύμη και αφού τη βάλουμε ανάμεσα από δυο αντικολλητικά χαρτιά την ανοίγουμε με τον πλαστή σε ένα λεπτό φύλλο 3 χιλιοστών και την τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα 20-22 εκατοστών.
Όπως έχουμε ανοίξει το φύλλο ανάμεσα στα δυο αντικολλητικα χαρτιά , το παίρνουμε( μαζί με τα δυο χαρτιά ) και το στρώνουμε στη φόρμα. Αφού του δώσουμε το σχήμα της φόρμας , στη συνεχεία πάνω από το αντικολλητικο χαρτί της επιφάνειας του φύλλου γεμίζουμε όλη την επιφάνεια με ρύζι η όσπρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά . Μετά τα 15 λεπτά αφαιρούμε το πάνω αντικολλητικο χαρτί με το ρύζι και ψήνουμε αλλά 7 με 10 λεπτά( ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από τη δύναμη που έχει ο κάθε φούρνος).
Αφήνουμε τη βάση του μπισκότου αφού ψηθεί να κρυώσει παρά πολύ καλά.
Παρασκευή γέμισης.
Σε ένα κατσαρόλακι, σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το μέλι και το ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πάρει ένα χρυσάφι χρώμα καραμέλας και αρχίζει να πήζει.
Μόλις πήξει το αδειάζουμε πάνω στη ψημένη τάρτα .Βάζουμε την τάρτα με τη στρώση της καραμέλας για 10 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνεχεία σε ένα μικρό κατσαρόλακι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρεμά γάλακτος με την κουβερτούρα (κομμένη σε
μικρά κομμάτια ). Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου γίνει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
Μόλις το σοκολατένιο μείγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα και ξαναβάζουμε τη τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Παρασκευή επικάλυψης.
Στο μίξερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα την κρεμά γάλακτος με την αχνή ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί .
Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε τη τάρτα από το ψυγείο και τη στολίζουμε με τη σαντιγί και το ψιλοκομμένο φιστικί αιγινης. Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Viki Stog.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Crinkles “Ραγισμένα κούκις”

Crinkles "Ραγισμένα κούκις"

Πανελλήνια συγκίνηση – Η Μυρτώ και η Ασπασία επιστρέφουν στη ζωή… [photos]

Πανελλήνια συγκίνηση - Η Μυρτώ και η Ασπασία επιστρέφουν στη ζωή... [photos]

Εκδήλωσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Μικρασιατών

Εκδήλωσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Μικρασιατών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd