TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Δεκ 26, 2015
in Μαγειρική
Τάρτα καραμέλα σοκολάτα
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :

160 γρ. αλεύρι
30 γρ. αμυγδαλόψιχα
30 γρ. σκόνη κακάο
50 γρ. ζαχαρη
1/4 κ.τ. γλ αλάτι
110 γρ. βούτυρο
1 αμπούλα εσάνς βανίλιας
1 αυγό  2-3 κ.τ.σ κρύο νερό
Υλικά για την καραμέλα :
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
120 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. βούτυρο
1 κοφτό κ.τ.γλ αλάτι
Υλικά για την σοκολάτα γκανας : 
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι, την αμυγδαλοψυχα, το κακάο, το αλάτι, την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Με ένα πιρούνι το κάνουμε ψυχουλιαστο και προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να το απορροφήσει και να γίνει ένα όμορφο λείο μίγμα. Το τυλιγουμε σε μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′.  Έπειτα το βγάζουμε και το ανοίγουμε σε επιφάνεια σιλικόνης σκεπασμένο με μεμβράνη, ώστε να μην κολλάει. Το τοποθετούμε στην ταρτιερα και κόβουμε τα περισσεύματα.  Το βάζουμε 30 ‘ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη. Το βγάζουμε και το τρυπαμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνουμε επάνω φασόλια ξερά και το ψήνουμε για 15′ στους 180°. Αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15’ στους 180 °.  Ξεφορμαρουμε την τάρτα και ετοιμάζουμε την καραμέλα.  Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη. Τα βράζουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρυσό χρώμα. Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε στην εστία και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να γυαλίζει. Την ρίχνουμε στην τάρτα . Την αφήνουμε να κρυώσει 4 ώρες στο ψυγείο και έπειτα ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανας.  Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και έπειτα την ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Τέλος την ρίχνουμε επάνω από την καραμέλα.  Η τάρτα είναι έτοιμη.  Την βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες μπορούμε να την κόψουμε.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Τέρμα η Άνοιξη… έρχονται χιόνια! Πού και πότε θα χιονίσει

Τέρμα η Άνοιξη... έρχονται χιόνια! Πού και πότε θα χιονίσει

Σήμερα γιορτάζουν

Σήμερα γιορτάζουν

Σαν σήμερα το 1893 γεννήθηκε ο Μάο Τσε Τουνγκ

Σαν σήμερα το 1893 γεννήθηκε ο Μάο Τσε Τουνγκ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd