Σύσκεψη για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας σήμερα στη Λάρισα

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας που λειτουργεί στα Τρίκαλα αντιμετωπίζει θέματα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, σε αυτό προστέθηκε το θέμα της υποστελέχωσής του, και κατόπιν το θέμα αυτής της ίδιας της παραμονής του στην πόλη. Τα προβλήματα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στην έδρα του ΤΕΙ, με τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή πρόεδρο, κ. Παν. Γούλα και Μιχ. Βλαχογιάννη αντιστοίχως. Κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε την αναγκαιότητα παραμονής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε αυτό είναι σημαντικό, καθώς αποτελεί σημαντική πηγή απόκτησης γνώσεων και, κατ’ επέκταση, για την επιστημονική κοινότητα σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα για τη χώρα μας.

Κατά δεύτερον, σημείωσε, είναι σαφές ότι υφίστανται δυσκολίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας και δη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Όμως, αυτές οι δυσκολίες μπορούν να μη μείνουν ως στοιχεία διαμαρτυρίας, αλλά να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία, σε πρώτη φάση, θα αναπτυχθεί συνεργασία των Τρικάλων και της Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου πρότεινε την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου Τρικκαίων με το ΤΕΙ. Για παράδειγμα, να ολοκληρωθεί εντός του 2015 η προσπάθεια εγκατάστασης συστημάτων για την παρακολούθηση της κατάστασης με τα αιωρούμενα σωματίδια. Ή, γενικότερα, συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα σε τομείς της τεχνολογίας, αλλά και σε αυτό καθ’ αυτό τα αντικείμενο του τμήματος που λειτουργεί στα Τρίκαλα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η γενική προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων αφορά στη συνεργασία με το ΤΕΙ προς όφελος και των δύο πλευρών, με γνώμονα την αναβάθμιση του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ.