Συντονισμός δράσεων πολιτικής προστασίας στο Δήμο Πύλης

Ο συντονισμός των φορέων του Δήμου Πύλης σε δράσεις πολιτικής προστασίας και η λήψη μέτρων πρόληψης ήταν το αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο Πύλης
Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν το συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις πολιτικής προστασίας, οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με το θέμα κι ο συντονισμός δράσεων πολιτικής προστασίας των λοιπών φορέων ( ΕΛ. ΑΣ. – Π.Σ.).
Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας υπογράμμισε την αμέριστη συνδρομή του Δήμου σε ό,τι χρειάζεται στην εξέλιξη φυσικών φαινομένων με σκοπό την προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους, με άξονα πάντα την πρόληψη.
Ο Δήμος συνεργάζεται, όπως είπε, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμμετέχει με την διάθεση του προσωπικού του Δήμου και των μηχανημάτων που απαιτούνται και με την ενεργοποίηση του συνόλου των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων.
«Έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες κινήσεις. Τα μηχανήματα του Δήμου έχουν μπει σε σειρά, τα JCB, τα φορτηγά. Έχουμε προμηθευτεί αλυσίδες, ελαστικά, αλάτι. Μέριμνα δική μας είναι να υπάρχει ελεύθερο οδικό δίκτυο για τους δημότες μας και για τους επισκέπτες μας» εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Πύλης κ. Βύρων Κατσίβελος – αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης.
Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις προτάσεις τους κι αναφέρθηκαν σε ζητήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους. Παρόντες στην Συνεδρίαση ήταν ο Διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Σπανός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πύλης κ. Καραϊσκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης κ. Παπαδογιάννης, ο Διευθυντής ΓΕΑ κ. Λεωνίδας Πανάγος- Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ), ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ Τρικάλων κ. Ζάχος Ηλίας, ο Δασάρχης Ν. Τρικάλων κ. Κολοκούρας Χρήστος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Μοράκης, ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Βενιζέλος Μιχαήλ, οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων α) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ κ.κ. Ξάνθη Σοφία & Σακοράφας Μιχαήλ β) ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κ.κ. Σκύφτας Βασίλειος και ΚόντοςΑπόστολος γ) ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΗΣ κ. Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης κ.κ. Τόλιας Νικόλαος, Κρούπης Κων/νος, Ζιάκας Σταύρος και ο Πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΚΑΠ και μέλος του Σ.Τ.Ο. κ. Νάκος Χρήστος.