Συνελήφθη 30χρονος για κλοπή καλωδίων χαλκού από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο

Συνελήφθη, χθες (14-01-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ένας 30χρονος ημεδαπός, για κλοπή καλωδίων χαλκού από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

 

Επιπλέον, αναζητούνται δύο ακόμη ημεδαποί, ηλικίας 37 και 38 ετών, ως συνεργοί του.

 

Ειδικότερα, οι τρεις , σύμφωνα με την Αστυνομία, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μετέβησαν σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και αφαίρεσαν καλώδια χαλκού, βάρους εκατό (100) κιλών, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν με το ίδιο όχημα σε κοντινή ερημική περιοχή, προκειμένου να προβούν στην καύση τους.

 

Κατά τη διάρκεια της καύσης των καλωδίων, έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 30χρονου και τη διαφυγή των δύο συνεργών του που εγκατέλειψαν παράλληλα το όχημα στο σημείο.

 

Τα αφαιρεθέντα καλώδια και το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκαν, καθώς επίσης και ένας σάκος με διαρρηκτικά εργαλεία (ψαλίδι κοπής σιδήρου, τανάλια κ.λ.π.) που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.