Κάτια-Νανά Μάνου: Ο χορός πρωταγωνιστεί πολλές φορές στο μυαλό μου και στην κάθε μέρα μου

 

«Είναι χρήσιμο να συναντούμε ανθρώπους – αληθινούς γνώστες και λάτρεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» αναφέρει η υπεύθυνη των χορευτικών ομάδων του Χ.Ο.Τ.


Αν και τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από την παράδοση, εντούτοις, υπάρχουν κάποιοι που το διαψεύδουν περίτρανα. Η Κάτια-Νανά Μάνου είναι μία νέα κοπέλα. Μεγάλωσε μέσα σε μία οικογένεια (πατέρας της είναι ο Παναγιώτης Μάνος, ιδρυτής του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων) όπου η παράδοση κατείχε κυρίαρχο ρόλο. Η ίδια διαμόρφωσε την προσωπικότητά της προσλαμβάνοντας τέτοια πρότυπα και μεγαλώνοντας εξελίχθηκε. Έτσι, δεν φαντάζει διόλου παράταιρη η απόφασή της να πάρει ειδικότητα στον ελληνικό παραδοσιακό χορό στη Γυμναστική Ακαδημία όπου σπούδασε. «Πλέον υπάρχει μια διαστρέβλωση του τι σημαίνει παράδοση για τη νεολαία οπότε είναι χρήσιμο να συναντούμε στο δρόμο μας, ανθρώπους – αληθινούς γνώστες και λάτρεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» αναφέρει στην κουβέντα που είχαμε και προσθέτει «Ο χορός και η επιθυμία μου πλέον να μεταδώσω αυτά που γνωρίζω μαζί με την αγάπη για αυτόν, σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, πρωταγωνιστεί  πολλές φορές στο μυαλό μου και στην κάθε μέρα μου!».

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

[quote_box_center]

Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων από το 2002

 Ο  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ιδρύθηκε το 2002 και μέσα σ’ αυτό το  χρονικό διάστημα  λειτουργίας του ομίλου κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο των Τρικάλων και της Θεσσαλίας αλλά  σε Πανελλήνια εμβέλεια, προβάλλοντας  με τον καλύτερο τρόπο κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Έχει πραγματοποιήσει ή συμμετάσχει σε πάνω από 300  εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχοντας σε μεγάλα και διεθνή φεστιβάλ χορού αποσπώντας πάντα τις καλύτερες κριτικές.

Κυριότερες  συμμετοχές σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ χορού  και εκδηλώσεις είναι :  στη Κίνα στις εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς των Κινέζων το 2012 εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Ευρώπη, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Γερμανία, Ουγγαρία, Σερβία, Βουλγαρία κ.α. καθώς και σε μεγάλες και σημαντικές πολιτιστικές συναντήσεις στη χώρα μας όπως στην (Αθήνα, Σαντορίνη, Σκιάθο, Χανιά, Λευκάδα, Σάμος, Κως, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Γαστούνη Ηλείας, Βόλο, Καρδίτσα, Αρκίτσα,  κά). Πριν από λίγο καιρό  ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ επέστρεψε από το ΝΤΙΤΡΟΙΤ των Η.Π.Α.  εκπροσωπώντας την χώρα μας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της χώρας μας , προσκεκλημένος των ομογενών μας.

(Ο  Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων έχει παρουσίες  και στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας  με συνεχείς παρουσίες τα επτά   τελευταία χρόνια στην εκπομπή της ΝΕΤ ‘’Στην Υγειά μας’’ & , στον ALPHA ‘’Στην Υγειά μας ρε παιδιά ‘’  του Σπύρου Παπαδόπουλου,  στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ‘’Καλημέρα Ελλάδα’’, στη ΝΕΤ και στη ΝΕΡΙΤ ‘’Μένουμε Ελλάδα’’, στο MEGA στον  ‘’Όμορφο Κόσμο’’, στον ALPHA στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ‘’Καλημέρα’’, στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή ‘’I   Love  Greece’’ εκπροσωπώντας τα Τρίκαλα , στην ΕΤ1 στην εκπομπή ‘’Μουσική Παράδοση’’ του Παναγιώτη Μυλωνά,  καθώς και σε πολλούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.)

Κάθε χρόνο   έχει στις τάξεις του πάνω από 500 χορευτές όλων των ηλικιών που  διδάσκονται τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από μια ομάδα έμπειρων και καταρτισμένων χοροδιδασκάλων, οι οποίοι ερευνούν διαρκώς τα στοιχεία που αφορούν τον Ελληνικό λαϊκό μας πολιτισμό. Ο όμιλος μας έχει στο βεστιάριο του πάνω από 450 φορεσιές  από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας και διοργανώνει κάθε χρόνο πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Υπεύθυνοι των Χορευτικών ομάδων του Χ.Ο.Τ. είναι οι  χοροδιδάσκαλοι κκ. Μάνος Παναγιώτης και Μάνου Κάτια-Νανά.

[/quote_box_center]

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ