TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Συμβουλές για τέλειο αρνάκι με όποιο τρόπο το μαγειρέψετε

Απρ 10, 2015
in Μαγειρική
Συμβουλές για τέλειο αρνάκι με όποιο τρόπο το μαγειρέψετε
Share on FacebookShare on Twitter
Στη σούβλα, το φούρνο ή την κατσαρόλα ; Μάθετε μικρά μυστικά για να το απολαύσετε σε όλες του τις εκδοχές: στη σούβλα, το φούρνο ή την κατσαρόλα.
 Tips για ψήσιμο στη σούβλα
– Από την προηγουμένη πλένετε καλά το αρνί ή το κατσίκι μέσα και έξω και το αφήνετε να στεγνώσει.
– Ετοιμάζετε ένα μείγμα από αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και πασπαλίζετε καλά μέσα και έξω. Θα σας χρειαστεί αρκετή ποσότητα, γιατί, όπως λένε, «το αρνί ψήνει το αλάτι».
– Κόβετε αρκετά λεμόνια και τρίβετε με αυτά το κρέας.
– Καθαρίζετε καλά τη σούβλα και την περνάτε με ένα καθαρό πανί.
– Με τη βοήθεια ενός ή και δύο φίλων σουβλίζετε με πολλή προσοχή το αρνί, φροντίζοντας να περάσει καλά στη σούβλα από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι και το δένετε σφιχτά με σύρμα και στις δύο μεριές, αλλά και στη ράχη. Ράβετε την κοιλιά του με κλωστή.
– Το αφήνετε όλη τη νύχτα όρθιο με το κεφάλι προς τα πάνω, για να στραγγίξει. Έτσι θα ψηθεί πιο εύκολα.
– Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα σκάβετε ένα λάκκο (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες) ή ανάβετε φωτιά πάνω σε μια λαμαρίνα. Από πάνω τοποθετείτε κάρβουνα. Μόλις ανάψουν όλα, τα απλώνετε και προσθέτετε περισσότερα. Τοποθετείτε τη σούβλα στα στηρίγματα. Φροντίζετε να απέχει το αρνί από τη φωτιά για να μην «αρπάξει» αμέσως. Ξεκινάτε το ψήσιμο από ψηλά και το κατεβάζετε σιγά σιγά. Όταν αρχίσει να «σκάει» το κρέας στα μπούτια, αυτό σημαίνει ότι το αρνί έχει ψηθεί εσωτερικά. Συνεχίζετε το σούβλισμα για να ξεροψηθεί η πέτσα του.
– Γυρίζετε συνεχώς το αρνί, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος το αλείφετε συνεχώς με λαδολέμονο.
 Παραλλαγές
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τηρήσετε το πασχαλινό έθιμο. Μπορείτε να απολαύσετε το αρνάκι ή το κατσικάκι σας μαγειρεμένο παραδοσιακά στο φούρνο ή στην κατσαρόλα.
– Στις κληματόβεργες, που κόβονται και φυλάσσονται σε στεγνό μέρος. Χρησιμοποιούνται ακόμα και για τη φωτιά της σούβλας ή και ως βάση πάνω στην οποία τοποθετείται το αρνάκι στο φούρνο. Έτσι αερίζεται και δεν κολλάει στο ταψί.
– Στα κληματόφυλλα, μέσα στα οποία τυλίγετε το κρέας. Το δένετε με σπάγκο σαν πακέτο και το ψήνετε. Έτσι παίρνει γεύση και άρωμα και γίνεται μαλακό και νόστιμο.
 – Στη λαδόκολλα, μέσα στην οποία τυλίγονται ολόκληρα τα μπουτάκια ή κομμάτια κρέας, μαζί με καρυκεύματα και λαχανικά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Δένετε σφιχτά τη λαδόκολλα με σπάγκο, ώστε το κρέας να διατηρήσει όλο το ζουμί του.
– Κλέφτικο: Το αρνί γεμίζεται με κομμάτια κρέας, αφού έχει πλυθεί και περαστεί με λεμόνι. Ράβετε την κοιλιά, σκάβετε ένα λάκκο και ανάβετε φωτιά, ρίχνοντας κάρβουνα από πάνω. Βάζετε μερικά φύλλα και επάνω τους τοποθετείτε το αρνί. Το σκεπάζετε πάλι με φύλλα και από πάνω με χώμα και ανάβετε φωτιά.
– Γεμιστό: Άλλοτε γεμίζεται η πλάτη με συκωταριά, κρεμμυδάκια, ρύζι και κουκουνάρια, άλλοτε το στήθος με αρνίσιο κιμά, κάστανα και κουκουνάρια, λίγο ρύζι και κρεμμυδάκια και ψήνεται στο φούρνο.
– Φρικασέ: Το αρνί μαγειρεύεται με μαρούλια, αντίδια, αλλά και όλα τα χορταρικά της εποχής.
 .Μυστικά για μαγείρεμα στην κατσαρόλα ή το φούρνο
– Διαλέγετε το κρέας να είναι ένα κομμάτι με πολύ ψαχνό, όπως για παράδειγμα μπούτι.
– Είναι προτιμότερο να πλύνετε με νερό της βρύσης το κρέας που πρόκειται να μαγειρέψετε, παρά να το μουλιάσετε σε νερό.
– Μην το αλατίζετε από πριν, διότι το αλάτι σφίγγει το κρέας.
– Καλό είναι να σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος σε λίγο λάδι για να ροδίσουν. Έτσι θα κρατήσουν όλο το ζουμί τους και δεν θα στεγνώσουν.
– Αν σας αρέσει το λεμονάτο αρνάκι, καλό είναι να προσθέσετε το λεμόνι στο τέλος.
– Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε αρνί στο φούρνο είναι να σοτάρετε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν και να τα βάλετε στην κατσαρόλα για 60′ με πολλά λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, σέλερι) και αρκετό νερό. Μετά στρώνετε το κρέας στο ταψί μαζί με κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και το ζωμό από την κατσαρόλα (μην πετάτε ποτέ αυτό το ζουμί, θα σας χρειαστεί για να συμπληρώνετε κάθε τόσο στο ταψί). Ψήνετε στο φούρνο στους 180º C για 60′, ελέγχοντας πότε πότε, ώστε να μη σας στεγνώσει. 15′ πριν βγάλετε το φαγητό, προσθέτετε και τα λαχανικά από την κατσαρόλα, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγή:elle.gr
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Κατανυκτική θρησκευτική ατμόσφαιρα στην περιφορά των Επιταφίων

Κατανυκτική θρησκευτική ατμόσφαιρα στην περιφορά των Επιταφίων

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Την Θεόσωμον Ταφήν και την εις Άδου κάθοδον του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Την Θεόσωμον Ταφήν και την εις Άδου κάθοδον του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν

Μαγειρίτσα όπως στο χωριό

Μαγειρίτσα όπως στο χωριό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd