Συγκεντρώνονται φάρμακα στην Καλαμπάκα

Στη συγκέντρωση φαρμάκων για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, προχωρούν τα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης «Πράσινη Κιβωτός» στην Καλαμπάκα, σε συνεργασία με το δήμο Καλαμπάκας. Η δράση, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο δημαρχείο της περιοχής. 

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης, αναφέρεται ότι σύνθημα της δράσης τους είναι η «Αλληλεγγύη ενάντια στην κρίση». Προγραμματίστηκε λοιπόν, για την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, η συγκέντρωση φαρμάκων για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, αλλά και δυσχέρεια για να τα προμηθευτούν. Παράλληλα όμως επισημαίνεται: «Σήμερα, η ανάγκη για φάρμακα είναι μεγάλη. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη».

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση των φαρμάκων θα γίνει στο χώρο μπροστά στο Δημαρχείο και θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί μέχρι στις 1 το μεσημέρι. Από εκεί και πέρα, τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και στη συνέχεια θα δοθούν σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η εθελοντική οργάνωση «Πράσινη Κιβωτός», υπογραμμίζει επίσης ότι τα προσκομιζόμενα φάρμακα, μπορεί να είναι είτε από το προσωπικό μας φαρμακείο, τα οποία δεν τα χρειαζόμαστε πια και δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.