Συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές για τη μικρή Ραφαέλα

Ηλεκτρονικές υπογραφές προκειμένου να επιστρέψει η μικρή Ραφαέλα στη ΜΕΘ παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου συγκεντρώνονται από χθες στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μία ιστορία που έχει συγκινήσει κι ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία από τη γνωστοποίησή της μέσα από τις σπαρακτικές εκκλήσεις των γονιών της που είναι από την Καλαμπάκα.

Το κείμενο έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητάμε να επιστρέψει η μικρή Ραφαέλα στην ΜΕΘ παίδων Ιπποκρατείου
Το μωράκι μόλις 14 μηνών έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σε οκτώ χειρουργικές επεμβάσεις απο τον Οκτώβριο του 2014 και το κρανίο του είναι ακόμη ανοιχτό (εχει αφαιρεθεί ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ) από πρόσφατο χειρουργείο.
Μεταφέρθηκε απο την ΜΕΘ Παίδων όπως ειδοποιήθηκε η μητέρα του Κα Αντιγόνη Γάτου μόνο για δύο ώρες κι όμως νοσηλεύεται για περισσότερες από 12 ώρες σε ΜΕΘ Ενηλίκων όπου βρίσκονται κυρίως ηλικιωμένοι ασθενείς.
Λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του κινδυνεύει να υποστεί μόλυνση ή Νοσοκομειακή λοίμωξη. Όπως καταλαβαίνετε η κατάστασή της χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης και πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ.
Σας παρακαλούμε Κύριε Υπουργέ να μεριμνήσετε αναλόγως.

 

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται στο avaaz.org στο link https://secure.avaaz.org/el/petition/Kon_Farmaki_anapliroti_dioikiti_Ippokrateioy_Nosokomeioy_Thessalonikis_Zitame_na_epistrepsei_i_mikri_Rafaela_stin_METh_p/?nwFqXab