Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και στους απεργούς πείνας  

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και στους απεργούς πείνας διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου η Λέσχη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Νίκος Ρωμανός, στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξης, αγωνίζεται με τη ζωή του την ίδια ως οδόφραγμα για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του!

Την ίδια στιγμή, σύντροφοί του στις φυλακές, προχωρούν κι αυτοί σε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης.Σύριοι πρόσφυγες στο Σύνταγμα διεκδικούν κι αυτοί με τις ζωές τους τις ίδιες ως ύστατο και ύψιστο όπλο, το δικαίωμα τους στην ελευθερία!

Φοιτητές και μαθητές καθημερινά βιώνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό, εργαζόμενοι την εργοδοτική τρομοκρατία, άνεργοι το δίλημμα της μετανάστευσης ή της εξαθλίωσης, συνταξιούχοι το φάσμα της βιολογικής εξόντωσής τους με τη διάλυση της δημόσιας υγείας και δομών κοινωνικής πρόνοιας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΚΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ!

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ!

Μετά από σύσκεψη συλλογικοτήτων και αγωνιστών για την διοργάνωση συγκέντρωσης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποφασίστηκε επίσης την Πέμπτη 4/12 στις 7μμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, να γίνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και στους απεργούς πείνας».