Συγγενείς καλούνται να ξεθάψουν τους νεκρούς τους από το 2ο Νεκροταφείο Τρικάλων

Να ξεθάψουν τους νεκρούς τους από το 2ο Νεκροταφείο καλούνται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων οι  συγγενείς. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και ήδη αρκετοί είναι εκείνοι  που έχουν ενημερωθεί.

Ο λόγος; Η συμφόρηση που υπάρχει στα περισσότερα νεκροταφεία του Δήμου, το γεγονός ότι πολλοί αφήνουν για πολλά χρόνια τους νεκρούς χωρίς να προχωρούν στην εκταφή τους, ενώ στο συγκεκριμένο νεκροταφείο υπάρχει κι ένας επιπλέον λόγος: ο δρόμος που περνά (εσωτερικός δακτύλιος) και που κόβει το νεκροταφείο στη μέση.

Έτσι, όπως μας ενημερώνει ο αρμόδιος υπάλληλος Δημήτρης Οικονόμου οι συγγενείς έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνονται ότι πρέπει να προβούν σε εκταφή των νεκρών τους. Όσο για τον αριθμό εκείνων που πρέπει να εκταφούν; Δεν είναι διόλου αμελητέος αφού ανέρχονται σε περίπου 100.

«Η εκταφή πρέπει να γίνει παρουσία συγγενών. Δεν μπορούμε εμείς να προβούμε σε εκταφές. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιεροσυλία» μας λέει ο κ. Οικονόμου.

Πάντως εκείνο που διευκρινίζει είναι ότι καλούνται να προβούν σε εκταφές οι συγγενείς των νεκρών που έχουν θαφτεί πριν χρόνια, έχει δηλαδή παρέλθει προ πολλού οι προβλεπόμενη 3ετία κι ως εκ τούτου οι συγγενείς θα έπρεπε ούτως ή άλλως να φροντίσουν για τις εκταφές.