Στο google store η εφαρμογή ‘Near – Check Who’s Nearby’ του 18χρονου Λαρισαίου Βαλεντίνου Τζέκα- Εντοπίζει που βρίσκονται οι φίλοι μας  ανά πάσα στιγμή

Στις 24 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμο στο google store η εφαρμογή ‘Near – Check Who’s Nearby’ του 18χρονου Λαρισαίου Βαλεντίνου Τζέκα. Μία εφαρμογή που εντοπίζει που βρίσκονται οι φίλοι μας  ανά πάσα στιγμή σε ακτίνα 1,5 χλμ αρχικά, ενώ ο προγραμματισμός είναι αργότερα η ακτίνα δράσης να επεκταθεί για να «πιάνει» μεγαλύτερες πόλεις.

Και πως το σκέφθηκε αυτό ο 18χρονος Βαλεντίνος Τζέκας, ο οποίος φέτος μπήκε στο Πανεπιστήμιο στην πληροφορική Κέρκυρας;

Από… ανάγκη του ίδιου και των συνομήλικων, που, όπως λέει, το καλοκαίρι όταν τέλειωσαν οι πανελλήνιες, πήγαιναν με το τρένο από τη Λάρισα στον Πλαταμώνα για μπάνιο. Και κει υπάρχουν δυο «στέκια» που συνήθως συχνάζουν, οπότε αντί να τηλεφωνεί ή να στέλνει μηνύματα, προκειμένου να βρεθούν επινόησε μέσα στο καλοκαίρι το σύστημα «Near – Check Who’s Nearby».

Είναι αυτοδίδακτος κι ασχολείται με την πληροφορική από τα δώδεκα του χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι πριν ακόμη κυκλοφορήσει η εφαρμογή αυτή, με την γνωστοποίηση της, έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον επενδυτών και επιχειρηματιών αλλά και πολλών νεαρών σε ηλικία ατόμων.

Από αύριο θα είναι διαθέσιμη στο google store.