Στο δημοτικό συμβούλιο οι δαπάνες για το Ecomobility

Την έγκριση δαπανών και την διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στην εκστρατεία «ECOMOBILITY-Οικολογική Μετακίνηση», και « FREE MOBILITY Ελευθερία μετακίνησης στις πόλεις» 2015-2016, της εταιρείας ECOCITY (Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον), καλούνται να εγκρίνουν, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εισήγηση, η εκστρατεία «ECOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση» και «FREE MOBILITY- Ελευθερία μετακίνησης στις πόλεις» διοργανώνεται για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την εταιρεία ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών.

Στόχος των εκστρατειών αυτών είναι ο ερεθισμός των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης.

 

Οι μαθητές προβάλουν τις απόψεις τους

 

Η εκστρατεία ξεκινά με την έναρξη της σχολικής περιόδου και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή των ομάδων στο ECOCAMP. Σημειώνεται δε, ότι στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2015-16 συμμετέχουν ομάδες μαθητών από Γυμνάσια Τοπικής Εκπαίδευσης και στην εκστρατεία FREE MOBILITY ομάδες από Σχολεία Ειδικής Αγωγής , από όλη τη χώρα, με τους μαθητές να αναδεικνύουν μέσα από τις εργασίες και τις προτάσεις τους λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών στις πόλεις, ενώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η στήριξη του δικαιώματος  ελεύθερης μετακίνησης και ο περιορισμός του εμποδισμού στη πρόσβαση στις πόλεις.

Σε ότι αφορά στην παρέμβαση των τοπικών αρχών, σημειώνεται ότι οι Δήμοι που συμμετέχουν, καλούνται να διοργανώσουν τοπικές ενέργειες που προβάλουν την εκστρατεία, αλλά και ειδικές εκδηλώσεις στις οποίες προσφέρουν βήμα στις ομάδες των μαθητών για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε εκπροσώπους Τοπικών Φορέων και Πολιτών.

Στην εκστρατεία συμμετέχει από τα Τρίκαλα, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το κόστος

Σε ότι αφορά δε, στο κόστος, απαιτείται δαπάνη 2.460 ευρώ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εκτυπώσεις και οι λοιπές ενέργειες για την προβολή και υλοποίηση της εκστρατείας σε τοπικό επίπεδο.