Στο Δημοτικό Συμβούλιο η αξιοποίηση των ποσοστών αντιπαροχής από τον ΟΕΚ  στις Εργατικές της Σωτήρας -Προοπτική δημιουργίας φοιτητικών εστιών στα Καρυές

Να επικαιροποιήσει την κατ’ αρχήν αξιοποίηση των ποσοστών αντιπαροχής του Δήμου από τον ΟΕΚ του οικιστικού προγράμματος ΤΡΙΚΑΛΑ VI (Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας), στον Συνοικισμό Καρυών καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Προσφάτως ο Δήμος είχε επανεκκινήσει το θέμα της κατασκευής φοιτητικών εστιών στα Τρίκαλα σε μία προσπάθεια να περισώσει ό,τι μπορεί από τη συμφωνία που είχε με τον ΟΕΚ για την κατασκευή των Εργατικών Κατοικιών της Σωτήρας. Βάσει της συμφωνίας για την παραχώρηση στρεμμάτων στη Σωτήρα στον ΟΕΚ, για την κατασκευή των νυν εργατικών κατοικιών, ο Οργανισμός θα έπρεπε να είχε παραχωρήσει 1700 τ.μ. οικοδομημένα, αλλά και κοινόχρηστους χώρους. Όταν ο ΟΕΚ διαλύθηκε και τμήμα των αρμοδιοτήτων του πέρασε στον ΟΑΕΔ, το θέμα ξεχάστηκε.

Την προοπτική της κατασκευής φοιτητικών εστιών στα Τρίκαλα, συζήτησαν πριν έναν περίπου μήνα ο Δήμαρχος Τρικκαίων με την πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη σε συνάντηση που είχαν. Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε στην πρόεδρο την παλιά εκκρεμότητα, σε συνδυασμό με το αίτημα των κατοίκων των εργατικών κατοικιών για χρήση χώρων που να εξυπηρετούν και τους ίδιους.