Στο Δήμο Καλαμπάκας ρίχνει το μπαλάκι το υπουργείο για την ακαταλληλότητα του νερού στο Μαυρέλι

Το οξυμένο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι στο χωριό Μαυρέλι  Ν. Τρικάλων. Ένα θέμα που ανέδειξαν το τελευταίο διάστημα βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτησή τους Γιώργος Λαμπρούλης, Σάκης Βαρδαλής, Ελένη Γερασιμίδου προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας.

Όπως αναφέρεται στο ερώτημα «το λιγοστό νερό που υπάρχει από φράγμα που έγινε το 1976, είναι ακατάλληλο για χρήση και αυτό γιατί δεν περνάει από κανένα φίλτρο, το δε δίκτυο (δεξαμενές και σωληνώσεις) είναι παμπάλαιο και δεν συντηρήθηκε σχεδόν ποτέ κανονικά. Οι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται για πόσιμο και στη μαγειρική να χρησιμοποιούν το νερό από 2 βρύσες το οποίο θεωρείται επίσης κατάλληλο.

Να σημειώσουμε ότι από το 1984 με χρήματα των κατοίκων και της Κοινότητας (τότε) Μαυρελίου, έγινε γεώτρηση της οποίας το νερό πριν από λίγα χρόνια στέρεψε. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν υδρομετρητές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να (ξανά) πληρώνουν το νερό.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της περιοχής του του Μαυρελίου Ν. Τρικάλων με πόσιμο, υγιεινό νερό».

Σε απάντησή του ο υπουργείο Εσωτερικών ουσιαστικά ρίχνει το μπαλάκι στο Δήμο Καλαμπάκας καθώς όπως αναφέρεται «εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για επενδύσεις (Σ.Α.Τ.Α) έχει κατανεμηθεί στο Δήμο Καλαμπάκας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για το έτος 2014 το ποσό των 577.710 ευρώ και για το έτος 2015 έως σήμερα το ποσό των 172.270 ευρώ για την κάλυψη των έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κι από το Δήμο Καλαμπάκας και μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία με νεότερο έγγραφό μας».