Στον Οδυσσέα Ελύτη αφιέρωσαν την καλοκαιρινή γιορτή τα «τζιτζίκια» του 27ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων

…Και ξάφνου φύσηξε αγέρι και τα «τζιτζίκια» του 27ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων μας χώρεσαν… όπως, όπως και σαλπάραμε στο τρελοβάπορό τους για ένα ταξίδι στο Αιγαίο… Ένα ταξίδι όπως το εμπνεύστηκε ο μεγάλος ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης και οδήγησε τη σκέψη μας σε ένα ταξίδι γιορτινό και χαρούμενο την τελευταία μέρα του σχολείου.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Στις 14 Ιουνίου σαλπάραμε στο τρελοβάπορο όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι. Τα Τζιτζίκια μας συντρόφεψαν μελωδικά στο ταξίδι μας ,ο Κύριος Μενεξές σκόρπισε τα χρώματά του, το Θαλασσινό τριφύλλι έφερε  τύχη στο ταξίδι μας και η Ποδηλάτισσα μας έγνεψε από την ακτή. Ο Μικρός Βοριάς έσπρωξε απαλά το καραβάκι μας, ενώ το Δελφινοκόριτσο μας χαιρερούσε μέσα από τα κύματα. Και ο Ήλιος ο Ηλιάτορας, βιγλάτορας στο ψηλότερο κατάρτι μας,  μας φώναζε από ψηλά.

Περισσότερο επίκαιρος από ποτέ, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο ποιητής που λάτρεψε και εξύμνησε την Ελλάδα, μίλησε με τα ποιήματά του πριν από πολλά χρόνια για τις περιπέτειες της Ελλάδας αλλά και τις ασύγκριτες ομορφιές της. Ένα τρελοβάπορο είναι για το νομπελίστα ποιητής μας  η Ελλάδα που: «Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε . Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε μπήκαμε μες τα όλα και περάσαμε». Ένα τρελό βαπόρι που περνάει μέσα από απίστευτες φουρτούνες και περιπέτειες αλλά πάντα επιβιώνει.

Αυτός ο ποιητής ενέπνευσε τις εκπαιδευτικούς του 27ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων Ευγενία Θάνου, Τζελίνα Μυλωνά και Γεωργία Παπία… Αυτόν τον ποιητή αγάπησαν τα παιδιά μέσα από τη διαδικασία της σχολικής γιορτής κι απέδωσαν τα ποιήματά του με ζήλο και θαυμασμό. Μία σχολική γιορτή ύμνος στην ποίηση κι αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή. Τα  παιδιά προσέγγισαν  τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και τα έργα του, εμπνεύστηκαν από τις εικόνες των ποιημάτων του, τραγούδησαν και χόρεψαν  μερικά από το πλήθος των ποιημάτων του που έχουν μελοποιηθεί.

Πραγματικά δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι… Η αίθουσα γέμισα από το γαλάζιο του Αιγαίου και τα παιδιά με τις εκπαιδευτικούς απέδειξαν ότι όλα τα μπορούμε όταν υπάρχει θέληση κι αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Συγχαρητήρια…. Καλό καλοκαίρι.