TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ βγαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότες

Δεκ 4, 2016
in Featured, Τοπικά
Μπλόκο στη Νίκαια από τους Θεσσαλούς αγρότες την Πέμπτη
Share on FacebookShare on Twitter

Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες την Δευτέρα, 5 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία Τρικάλων στις 11 το πρωί. Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η ΑΝΟΙΞΗ».

Σε ανακοίνωση κάλεσμά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η ΑΝΟΙΞΗ» αναφέρονται τα ακόλουθα:

Όλοι και όλες στο Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο ,με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Συνάδελφοι Αγρότες – κτηνοτρόφοι

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας . Μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση , στο ξεκλήρισμα. Συγκεντρώνουν την γή και την παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών , χωραφάδων και τσελιγκάδων.

  • Μας επιβάλουν άγρια φορολόγηση που θα φτάσει στο 26% του εισοδήματος και προκαταβολή φόρου στο 100%.Συνεχίζουν τα εξοντωτικά χαράτσια – ΕΝΦΙΑ – ΕΛΓΑ- ΟΣΔΕ – ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ , αρδευτικές γεωτρήσεις . σταυλικές εγκαταστάσεις , σήμανση ζώων – ΚΤΕΟ στα αγροτικά μηχανήματα , πιστοποίηση ψεκαστικών κ.α. . Φέρνουν νέο χαράτσι στο νερό

ύδρευσης-άρδευσης.

  • Τριπλασιάζουν τις εισφορές στον ΟΓΑ την στιγμή που το 50% από μας δεν μπορεί να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές , οι συντάξεις είναι σε εξευτελιστικό επίπεδο ενώ τις περικόπτουν κατά 60 % σε όσους αναγκάζονται να καλλιεργούν για να ζήσουν.
  • Το κόστος παραγωγής εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ στα αγροεφόδια , την αύξηση του αγροτικού ρεύματος , καθώς και την μείωση και κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο και άλλα , εκτοξεύτηκε στα ύψη.
  • Μειώνουν τις ενισχύσεις – επιδοτήσεις , επιβάλλουν άμεσους και έμμεσους περιορισμούς στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή με τον νόμο για διαχωρισμό των αγροτών σε ¨ κατά κύριο επάγγελμα¨ αποκλείουν χιλιάδες μικρομεσαίους από τις ενισχύσεις επιδοτήσεις.
  • Διατηρούν τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τις ζημιές  ή αποζημιώνει στο ελάχιστο και δεν καλύπτει όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτικό , ζωικό και πάγιο κεφάλαιο.
  • Επιβάλουν χαμηλές και ανοικτές τιμές στα αγροτικά προϊόντα ώστε να φουσκώνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων που τα αγοράζουν φθηνά και τα πουλούν πανάκριβα.
  • Πρόσθετο πρόβλημα αποτελεί η καθυστέρηση της πληρωμής για την επιστροφή του ΦΠΑ , του φόρου πετρελαίου , εξισωτικής αποζημίωσης , από διάφορα προγράμματα – νιτρορύπασνη – βιολογικές καλλιέργειες κα

Παράλληλα μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών καθώς και κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές σε εφορία ΟΓΑ- ΕΛΓΑ- τράπεζες – ΕΝΦΙΑ κλπ.

Όλα αυτά καθώς και μια σειρά άλλα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και ξεκληρίσματος της μικρής και φτωχής αγροτιάς .

Η ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη» απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους . Είναι ώρα  ευθύνης για τον καθένα μας. Μέσα από τους ΑΣ και την ΟΑΣΤ με ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα να ανατρέψουμε μέτρα και πολιτικές που μας τσακίζουν.

Μαζί με τους εργάτες , τους ΕΒΕ , τις γυναίκες , τη νεολαία και τους συνταξιούχους που και αυτοί πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας , μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Συμμετέχουμε στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη

Μαζικά και μαχητικά διεκδικούμε:

Φορολογία   στο  πραγματικό ατομικό  καθαρό εισόδημά – να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.     Προοδευτική φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, στο 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.

 Άμεση και γρήγορη εκτίμηση και  αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις, ιδιαίτερα φέτος που υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές από την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και στην συγκομιδή  στην παραγωγή και στο πάγιο κεφάλαιο.

Nα μην υπάρχει υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες που έχουν μέχρι 40.000 ευρώ τζίρο (από πώληση των προϊόντων και από επιδοτήσεις/ενισχύσεις).

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ , ΕΛΓΑ , ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά..

Καμία κατάσχεση 1ης ή 2ης κατοικίας ή χωραφιού  από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000Ε , ακατάσχετο πόσο στην τράπεζα 12.000 Ε με προσαύξηση 3.000Ε για κάθε παιδί

Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

. · Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

 Να καταργηθούν οι αυξήσεις  στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής ( αντιπλημμυρικά – εγγειοβελτιωτικά ) που να εξασφαλίζουν την ζωή στο χωριό , την παραγωγή και το πάγιο κεφάλαιο από πλημμυρικά φαινόμενα , χαλαζοπτώσεις κα. Έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης . Να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί το ¨ πράσινο τέλος ¨στο νερό , η οδηγία της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών.

Όλοι και όλες στο Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο ,με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Η τεχνολογία… όπλο στα χέρια απατεώνων – Τι πρέπει να προσέχουμε για να μην κάνουν φτερά τα λεφτά μας – Συνέντευξη με τον Μάριο Παπαευσταθίου (ηχητικό)
Featured

Η τεχνολογία… όπλο στα χέρια απατεώνων – Τι πρέπει να προσέχουμε για να μην κάνουν φτερά τα λεφτά μας – Συνέντευξη με τον Μάριο Παπαευσταθίου (ηχητικό)

Μαΐ 4, 2025
Ενεργή συμπαράσταση του Δήμου Τρικκαίων στην πυρόπληκτη οικογένεια του Ριζώματος – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Σακκά
Featured

«Μέσα σε 3 λεπτά χάθηκαν όλα»: Συγκλονίζει η μαρτυρία του προέδρου Θανάση Χασιώτη για την καταστροφή στο Ρίζωμα Τρικάλων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μαΐ 4, 2025
Νίκος Ανδρουλάκης: Εγεύθη θεσσαλικό οίνο και ευφράνθη!! (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)
Featured

Νίκος Ανδρουλάκης: Εγεύθη θεσσαλικό οίνο και ευφράνθη!! (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐ 4, 2025
Απεβίωσε ο Ηλίας Κωτσίρας
Featured

Θλίψη για το θάνατο του 54χρονου Τρικαλινού Βασίλειου Κατσάνου

Μαΐ 4, 2025
Ενεργή συμπαράσταση του Δήμου Τρικκαίων στην πυρόπληκτη οικογένεια του Ριζώματος – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Σακκά
Featured

Ενεργή συμπαράσταση του Δήμου Τρικκαίων στην πυρόπληκτη οικογένεια του Ριζώματος – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Σακκά

Μαΐ 4, 2025
Κ. Τσιλιλής, σε Ημερίδα για τον Οίνο στην Καρδίτσα: Στοίχημα για το θεσσαλικό τσίπουρο εκτός από την “μάχη” της Ελλάδας να ξεκινήσει και την “μάχη” στο εξωτερικό (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)
Featured

Κ. Τσιλιλής, σε Ημερίδα για τον Οίνο στην Καρδίτσα: Στοίχημα για το θεσσαλικό τσίπουρο εκτός από την “μάχη” της Ελλάδας να ξεκινήσει και την “μάχη” στο εξωτερικό (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐ 4, 2025
Next Post
Δάσος Στροφυλιάς: Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς

Δάσος Στροφυλιάς: Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς

Πώς να απολυμάνετε την οθόνη του κινητού σας σε ένα λεπτό!(Βίντεο)

Πώς να απολυμάνετε την οθόνη του κινητού σας σε ένα λεπτό!(Βίντεο)

10 λόγοι για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη

10 λόγοι για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd