Στα Τρίκαλα σήμερα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Φλωρίδης

Την κεντρική του πολιτική εκδήλωση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στα Τρίκαλα το ΠΑΣΟΚ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων με ομιλητή τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας κ. Γεώργιο Φλωρίδη.

Τον ομιλητή προλόγισε εκ μέρους του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Τριγώνης ο οποίος απευθυνόμενος προς τα μέλη και τους οπαδούς που προσήλθαν στην εκδήλωση στάθηκε αρχικά στην παρουσία τους και στην στήριξή τους προς την παράταξη, έκανε λόγο για αυτομόληση εκείνων που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ ενώ μίλησε και για ατόπημα του πρώην Προέδρου του Κόμματος και Πρωθυπουργού της χώρας, επικρίνοντας έτσι την ίδρυση νέου κόμματος από τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας στη συνέχεια κατά την ομιλία του, ισχυρίστηκε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου το ΠΑΣΟΚ να απελευθερωθεί από τα δεσμά της συνευθύνης και να διατυπώσει τον πολιτικό του λόγο ενώ κάνοντας μία μεγάλη αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν άσκησε κριτική στον κ. Σαμαρά, λέγοντας πως μπήκε στο πνεύμα της ευθύνης δύο χρόνια αργότερα και πως τη μέρα που ψηφίστηκε η δανειακή σύμβαση σήκωσαν, εννοώντας το ΠΑΣΟΚ, μόνοι τους το βάρος. Επί δύο χρόνια τραβήξαμε μόνοι μας το κάρο, σημείωσε χαρακτηριστικά συνεχίζοντας την κριτική στον κ. Σαμαρά, τον οποίο επέκρινε για λαϊκισμό.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας έκανε λόγο για ιστορική αδικία –σε βάρος του ΠΑΣΟΚ- μία αδικία για την οποία η εκτίμησή του ήταν ότι ο λαός θα προσπαθήσει να τη διορθώσει.

Κριτική άσκησε ο κ. Φλωρίδης και στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως πατά στην απελπισία του ελληνικού λαού και υποστήριξε πως μέσα σε αυτόν τον “εμφύλιο” πρέπει να υπάρξει μία δύναμη αξιόπιστη που θα  ορίσει το πλαίσιο με δύναμη ειρήνευσης απέναντι σε έναν διχασμό εμφυλίου τύπου.

“Nα ξαναδούμε ότι το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ είναι. Άρα, αν θέλουμε να τιμήσουμε τον ιδρυτή μας, δεν μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα έξω από αυτό”, τόνισε ο κ. Φλωρίδης κατά την ομιλία του.

Όπως είναι γνωστό, υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το νομό Τρικάλων είναι οι Θεόδωρος Αυγερινός, Χρήστος Γατσέλης, Εφη Μπέκου –Μπαλτά, Ανδρέας Νταλαμπύρος, Παναγιώτης Πάτρας, Κωνσταντίνος Φαμίσης, οι οποίοι συμμετείχαν όλοι στο πάνελ της εκδήλωσης.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων η πρώην βουλευτής κ. Σούλα Μερεντίτη, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πατραμάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μάκης Ιακωβάκης,δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.