Στα μέσα Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

Για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου ετοιμάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Για το λόγο αυτό καλούν όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τελετή και συγκεκριμένα στο τιμητικό άγημα, να δηλώσουν συμμετοχή.

Απαραίτητη προϋπόθεση, να φορούν τοπικές ενδυμασίες, αλλά και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, έως και τις 23 Οκτωβρίου, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή.

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην υπεύθυνη της Περιφερειακής Ενότητας Ευαγγελία Μπουντούρη ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 2431035106 & 6973365922.

Άγνωστη η ημερομηνία της ενθρόνισης

Εν τω μεταξύ, μπορεί να οργανώνουν την τελετή ενθρόνισης, αλλά η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Για την ακρίβεια, η σχετική απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και για γραφειοκρατικούς λόγους υπάρχει καθυστέρηση. Υπολογίζεται ωστόσο ότι η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών θα γίνει στα μέσα του Νοέμβρη και όχι στα τέλη του μήνα, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νάσης, εξελέγη στις 9 Οκτωβρίου 2015, εις διαδοχή του παραιτηθέντος, Mητροπολίτη κ. Αλεξίου και χειροτονήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2015.