Σπιτικός γύρος,τραγανός και ζουμερός

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:


500 γρ. πανσέτα
1κ.γ. μέλι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. μπαχάρι
1 φλ.ελληνικού καφέ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ψιλοκόβουμε την πανσέτα σε λεπτές λωρίδες. Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι,  τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο κόβοντας και ανακατεύοντας τα μαζί.
Μαρινάρουμε το κρέας και το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρέας, χωρίς καθόλου λάδι. Αφήνουμε να βγει το λίπος και πάρουν ελάχιστο χρώμα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.