Σπιτική μαγιονέζα

Σπιτική μαγιονέζα ξέρετε να φτιάχνετε; ελάτε να δοκιμάσουμε…. Για να φτιάξουμε την τέλεια σπιτική μαγιονέζα …

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 300 γρ. μαγιονέζα) :

1 αυγό και ένα κρόκο ,

300 ml περίπου πολύ καλό αραβοσιτέλαιο ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό αραβοσιτέλαιο και μισό ελαιόλαδο),

1 κοφτή κ. σ. μουστάρδα Dijon,

1 κ .σ .ξίδι λευκό μπαλσάμικο ,

το χυμό από μισό λεμόνι ,

μια πρέζα ζάχαρη,

αλάτι,

άσπρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Η μαγιονέζα θέλει υπομονή!!!! Βασική προϋπόθεση για να είναι πετυχημένη η μαγιονέζα μας θα πρέπει όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Διαφορετικά δεν θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Για να φτιάξουμε τη μαγιονέζα μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικό μίξερ, μπλέντερ, ακόμη και μίξερ χειρός, Ρίχνουμε στο μπολ ή στο κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα το ξύδι και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 1 λεπτό σε υψηλή ταχύτητα. Θα δούμε το μείγμα να φαίνεται αφράτο με φυσαλίδες. Αρχίζουμε τότε να προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο με χαμηλή ροή, (ροή κλωστής) ίσα-ίσα να σχηματίζεται στο μείγμα, μέσα στο μίξερ, μια λεπτή γραμμή και να απορροφάται από το μείγμα.  Μετά από 1-2 λεπτά το μείγμα αρχίζει να πήζει . Στο τέλος σταματάμε για λίγο το μίξερ προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε το μείγμα μας και διορθώνουμε τη γεύση του αν χρειάζεται. Προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού, χτυπάμε δυνατά για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα και ξαναδοκιμάζουμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τοποθετούμε τη μαγιονέζα μας σε βάζο ή σε ερμητικά κλειστό τάπερ και την βάζουμε στο ψυγείο. Εκεί διατηρείται περίπου 5-6 μέρες

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).