Σπανακόπιτα από την Καρδίτσα

Υλικά για το φύλλο

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

νερό όσο πάρει

λίγο λάδι και

αλάτι

Υλικά για την γέμιση:

1 κιλό σπανάκι

1/2  διάφορα χόρτα (όπως λάπαθα, σέσκουλα κ.λ.π.)

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

άνηθο

μαιδανό

1/2 κιλό φέτα (όταν δεν νηστευουμε)

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα χόρτα τα πλένουμε πολύ προσεκτικά και τα ψιλοκόβουμε. Όλα μαζί τα τρίβουμε να μαραθούε, μετά στύβουμε να μην έχουν υγρά.  Βάζουμε το λάδι και την φέτα τριμμένη τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και τα αφήνουμε στην άκρη..

Πριν κάνουμε όλο αυτό έχουμε φτιάξει τη ζύμη την έχουμε κόψει σε 8 μπαλάκια τα αφήνουμε να ξεκουραστουν μέχρι να ετοιμαστούμε τα χόρτα..

Ανοίγουμε τα φύλα και βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί απλώνουμε φύλο ξανά λάδι και φύλο στο επόμενο βάζουμε χόρτα μετά φύλο χόρτα του ίδιου και στη συνέχεια κρατάμε δύο φύλα για να σκεπαστεί η πίτα , στο τέλος βάζουμε πάλι λίγο μαζί και τη βρεχουμε με λίγο νερό από πάνω, την χαράζουμε και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μια ώρα….

Την συνταγή μας έστειλε η καλή μας φίλη Μαριάννα Παπαγιάννη