TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σπέσιαλ ρολό με κιμά

Ιαν 15, 2016
in Μαγειρική
Σπέσιαλ ρολό με κιμά
1.6k
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter
 
Παιδικά χρόνια… Χρόνια γεμάτα όμορφες αναμνήσεις και υπέροχες γεύσεις… 

Μέσα από αυτές τις γεύσεις ξεχωρίζει και ένα φανταστικό ρολό από κιμά με πολλέ μυρωδιές, αρώματα και μια σπέσιαλ γέμιση από καπνιστή γαλοπούλα, μπέικον, πιπεριά Φλωρίνης και πικάντικη κεφαλογραβιέρα! Αφράτο και πεντανόστιμο. Ιδανικό για γιορτινό τραπέζι αλλα και για μπουφε.  Σερβίρετε σε φέτες.  Το ρολό θα γίνει ι νοστιμότερο αν φτιαχτεί από ανάμεικτο κιμά! Μοσχαρίσιο και Χοιρινό …..(έτσι το έφτιαχνε η μαμά μου και μοσχοβολούσε το σπίτι) Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
1300 γρ. κιλό ανάμεικτος κιμάς (μισός από μοσχάρι, μισός από χοιρινό)
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια,
μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα,
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, (εγώ βάζω μηλόξυδο με άρωμα κερασιού)
3-4 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί,
½ του φλιτζανιού κρασί λευκό ξηρό ,
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ μαϊντανό,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη φρέσκια ρίγανη,
φρέσκο θυμάρι
1 αυγό,
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
2-3 φέτες μπέικον (αντί για μπέικον έβαλα χοιρινό φούρνου ΝΙΚΑΣ)
8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα,
300 γρ. περίπου γραβιέρα πικάντικη,
κομμένη σε φέτες,
150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
3-4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης,
4-5 κ.σ. σπιτική ντομάτα με πιπεριές (συνταγή παραδοσιακή από τις Πρέσπες),
4-5 κ. σ μουστάρδα ,
ένα κομμάτι βούτυρο
μέλι,
1-2 πορτοκάλια
λιαστές ντομάτες ( προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ :
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη κιμά. Ρίχνουμε το μηλόξυδο με άρωμα κερασιού. και τη μαγειρική σόδα . Η σόδα αφρίζει στα σημεία που έπεσε το μηλόξυδο. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ΜΕΤΑ ΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ Ρίχνουμε τα μυρωδικά ( μαϊντανό, ρίγανη και θυμάρι ) Ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για 15 -20 λεπτά στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε επάνω το κρασί να μουσκέψει. (ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές ακόμη κρασί). Θέλουμε το ψωμί να ρουφήξει ίσα – ίσα το κρασί.. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδι, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ντομάτα, το αυγό μας) και ζυμώνουμε. Τελευταίο ρίχνουμε το ψωμί με το κρασί., το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα και να αναμειχθούν τα υλικά και τα αρώματα. Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολάκι τη σπιτική ντομάτα με τη μουστάρδα και φτιάχνουμε ένα μείγμα για να αλείψουμε εσωτερικά και εξωτερικά το ρολό μας.  Παίρνουμε ένα αντικολητικό χαρτί απλώνουμε τον κιμά σε σχήμα ορθογώνιο. Αλείφουμε με το μείγμα της σπιτικής ντομάτας και μουστάρδας το εσωτερικό μέρος του κιμά. Απλώνουμε από πάνω τριμμένα κίτρινα τυριά, τις φέτες γαλοπούλας, τις φέτες από το χοιρινό φούρνου, τις φέτες της γραβιέρας. και τις πιπεριές Κλείνουμε το ρολό μας με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί . Αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα από τη σπιτική ντομάτα με τη μουστάρδα. την επιφάνεια του ρολού. Ρίχνουμε λίγο μέλι να πάει σε όλη την επιφάνεια και το περιχύνουμε με χυμό από πορτοκάλι Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό στις άκρες του ταψιού μας για να ψηθεί. Αν χρειαστεί περισσότερο νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος ρίχνουμε νερό ζεστό από τον βραστήρα. Το ψήνουμε στην αρχή σε χαμηλή θερμοκρασία 150ο C για μισή ώρα και μετά για άλλα 45 λεπτά στους 180ο C Όταν πάρει χρώμα από την πάνω πλευρά το γυρίζουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε το ταψί μας έξω από το φούρνο και αλείφουμε και αυτή την πλευρά με το μείγμα από τη σπιτική ντομάτα με τη μουστάρδα. Ρίχνουμε λίγο μέλι να πάει παντού και το περιχύνουμε με χυμό πορτοκάλι.. .Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα και αυτή η πλευρά. ΤΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. Μόλις ψηθεί μαζεύουμε τα ζουμάκια του και φτιάχνουμε μια σάλτσα. Βάζουμε σε μικρό τηγάνι τα ζουμάκια αφού τα έχουμε περάσει από σουρωτήρι και τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να μειωθούν αρκετά. Ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί και μόλις μειωθούν αρκετά ένα κομμάτι βούτυρο για να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε το ρολό μας. Μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί μας πατάτες. Αν βάλουμε πατάτες δεξιά και αριστερά από το ταψί μας θα το προσέχουμε στο ψήσιμο γιατί ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό. Το νερό θα το προσθέτουμε πάντα στις άκρες και θα είμαστε φειδωλοί. Το νερό θα είναι ζεστό.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Σαν σήμερα το 1822 σημειώνεται η πρώτη διπλωματική αναγνώριση της Ελλάδας

Σαν σήμερα το 1822 σημειώνεται η πρώτη διπλωματική αναγνώριση της Ελλάδας

Σήμερα γιορτάζουν

Σήμερα γιορτάζουν

Αγαθονήσι: Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με τρία νεκρά παιδιά

Αγαθονήσι: Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με τρία νεκρά παιδιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd