Σούπα γιουβαρλάκια της Έφης-Meatball soup

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

500 γρ .μοσχαρίσιο κιμά

2 φλυτζανάκια (μικρά) ρύζι Καρολίνα

1κ.γ. λίγη πάπρικα γλυκιά

1κ.γ. κάρυ

1κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

ελαιόλαδο

αλεύρι

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

2 αυγά

3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

1 μεγάλο κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε βράζοντας νερό με λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Στο χρόνο αυτό,περνάμε το μπαγιάτικο ψωμί και μετά το κρεμμύδι από το μούλτι. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το ένα φλυτζανάκι ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψωμί, το ένα αυγό, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ρίγανη, κάρυ, σκόρδο, λίγο νερό για να γίνουν αφράτα, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Σχηματίζουμε μπαλίτσες με τα χέρια και στη συνέχεια τις περνάμε απο το αλεύρι. Τις βάζουμε για δέκα λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν. Μετά την πάροδο του χρόνου αυτού, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στο νερό που βράζει. Προσθέτουμε το δεύτερο φλυτζανάκι ρύζι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας,το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε το δεύτερο αβγό σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζουμάκι απο το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά (το φαγητό πρέπει να μην είναι καυτό,για να μη μαγειρευτεί το αυγό). Τέλος, ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσα στη σούπα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.