TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σουπιές κοκκινιστές

Δεκ 23, 2016
in Μαγειρική
Σουπιές κοκκινιστές
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά (για 1 κιλό καθαρισμένες σουπιές)

1 1/2κιλό σουπιές

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο

μισό νεροπότηρο κρασί ξηρό (ροζέ ή κόκκινο)

300 γρ. σάλτσα ντομάτας (ή λίγο παραπάνω, ανάλογα πόσο κόκκινη θέλουμε τη σάλτσα) αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σώμα κάθε σουπιάς, βγάζοντας όλο το εσωτερικό από την κοιλιά μαζί με το κόκκαλο. Αφαιρούμε το εξωτερικό δέρμα όσο μπορούμε. Επίσης αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα! Τις πλένουμε όλες μαζί καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις σουπιές χωρίς υγρά και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να αποβάλλουν τα υγρά τους μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και σωτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, έχοντας μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, καθώς πιτσιλάει πολύ έντονα το λάδι. “Σβήνουμε” με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε να πάρουν όλη τη γεύση του κρασιού. ‘Οταν εξατμιστεί το περισσότερο και μελώσει, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Αν χρειαστεί, ξαναβάζουμε νεράκι και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.

Προαιρετικά, μπορούμε στο τέλος να κάνουμε το εξής: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, μια κούπα πράσινες τσακιστές ελιές και τις ζεματίζουμε με μπόλικο νερό για να ξαλμυρίσουν και να ξεπικρίσουν για 3 λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε όταν είναι έτοιμη η σάλτσα. Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια καλή βράση και σερβίρουμε. Οι σουπιές ταιριάζουν πολύ με τις πράσσινες ελιές.

Καλή επιτυχία!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Μέλι που έχει “ζαχαρώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο (βιντεο)

Μέλι που έχει “ζαχαρώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο (βιντεο)

Έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε 4,73 δευτερόλεπτα

Έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε 4,73 δευτερόλεπτα

Τους.. τσάκωσαν στα πράσα-Στα Τρίκαλα συνελήφθησαν την ώρα της κλοπής

Συλλήψεις σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd