Υλικά :
4 σουπιές καθαρισμένες μ ετα πλοκάμια τους
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
πατάτες χοντροκομμένες
1 ποτήρι κρασιού
ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
μισό κουτάκι πουμαρο ή 2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες,
μια κουταλιά της σούπας πελτέ,
δύο φύλλα δάφνης,
λίγο μπαχαρι σε κοκκους,
μια πρέζα ζάχαρη,
πιπερι,
λίγο αλατι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πατατούλες και ύστερα προσθέτουμε και τις σουπιές, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασάκι. Αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί και ύστερα ρίχνουμε τον χυμο τομάτας, τον πελτε, το πιπέρι, την ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβρασει το φαγητό ώσπου να μαλακώσουν οι σουπιες και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Effie Chioti.