Σοκομπανάνα με Panna cotta

Υλικά
•1 κουτί Panna cotta με σιρόπι σοκολάτας *
•2 φάκελοι Garni με Κακάο
•900 ml [4 1/2 φλ. τσαγιού] γάλα
•1 φάκελος κουβερτούρα σε σταγόνες
•3-4 μπανάνες πολτοποιημένες στο μπλέντερ
•150 γρ. σαβαγιάρ
•1 κ.σ. κονιάκ για το σιρόπιασμα
•50 ml  [1/4 φλ. τσαγιού γάλα] για το σιρόπιασμα]
Εκτέλεση
1.Παρασκευάζετε τη panna cotta σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής χρησιμοποιώντας 500 ml (2 ½ φλιτζάνια τσαγιού) γάλα. Προσθέτετε την κουβερτούρα σε σταγόνες και το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύετε συνεχώς πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Aφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά χωρίς να πήξει (περίπου 20 λεπτά) ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
2.Eτοιμάζετε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και το ανακατεύετε με την κρύα κρέμα. Προσθέτετε τις μπανάνες, τις οποίες έχετε λιώσει πρώτα στο μπλέντερ.
3.Σε μία φόρμα Nο. 28 που ανοίγει με σούστα, σε σε ταψί στρωμένο με μεμβράνη ή λαδόκολα, τοποθετείτε μία στρώση σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ. Απλώνετε την έτοιμη κρέμα και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
4.Ξεφορμάρετε αφαιρώντας το πλαϊνό της φόρμας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή τραβώντας το από τη λαδόκολλα που προεξέχει και γαρνίρετε με το σιρόπι σοκολάτας της panna cota ή με τρίμμα σοκολάτας.
* Το κουτί Panna cotta με σιρόπι σοκολάτας, οι φάκελοι Garni με Κακάο και φάκελος κουβερτούρα σε σταγόνες είναι της εταιρίας “ΓΙΩΤΗΣ”.
Την συνταγή μας έστειλε η  φίλη μας Katerina Kalofyri Hartl