Σοκολατένιο ψωμί

 

Η αποθέωση της σοκολάτα … πεντανόστιμο γλυκό σοκολατένιο ψωμί…

ΥΛΙΚΑ (για την γέμιση) :

300 γρ. Νucrema

1 σοκολατα κουβερτούρα

ΥΛΙΚΑ (για το ζυμάρι):

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξερή μαγιά

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

1 αυγό

1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα

1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό

80 γρ. βούτυρο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύουμε ελαφρά και στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα,ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά και αυτό!μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ελαστικό ζυμάρι.  Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.Το ξεφουσκωνουμε και ανοίγουμε φύλλα πάχους 2 εκατοστών, κόβουμε την άκρη αποτην μια μεριά του ζυμαριου και απλώνουμε πάνω την κρέμα φουντουκιου και την κομμένη σε κομμάτια κουβερτούρα τυλίγουμε και τελειώνουμε ακουμπώντας τής λωρίδες απο την πάνω πλευρά.Είναι πανέυκολο.  Αφηνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.Προθερμαίνετε τον φούρνο και ψήνετε στους 170 βαθμούς για περίπου 30λεπτά αφού προηγούμενος τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble