Σοκολατένιες καμπανούλες

Υλικά:

1/2 κεικ σοκολατένιο ή ακόμα και ένα αποτυχημένο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουτί μερέντα
1/2 πακέτο θρυμματισμένα στο μούλτι μπισκότα σοκολάτας (ότι έχετε στο ντουλάπι σας)
1 βαζάκι κερασάκια “coctail”
1/2 κουβερτούρα
1/2 σοκολάτα ιον αμυγδάλου
2-3 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε το κεικ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη μερέντα και τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Πλάθουμε μπαλάκια, ανοίγουμε με το δαχτυλό μας, μια τρύπα στη μέση, βάζουμε μέσα ένα coctail κερασάκι και λίγο από το σιρόπι που έχουν μέσα τα κερασάκια και κλείνουμε πλάθοντας, ώστε το κοτσανάκι να μένει έξω. Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα και την σοκολάτα ιον αμυγδάλου (που βλέπετε στην φωτογραφία), τις ανακατεύουμε με 2-3 κουταλιές σούπας σπορέλαιο για να γυαλίσει και να γίνει η σοκολάτα πιο αραιή για να μπορούμε να την δουλέψουμε καλυτέρα.  Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα ποτήρι και βυθίζουμε μέσα τα σοκολατάκια για να επικαλυφθούν. Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
Σημείωση : 
1) Η συγκεκριμένη σοκολάτα έχει μέσα ολόκληρα αμύγδαλα, την έκοψα σε μικρά κομμάτια, την έβαλα στο μούλτι και μετά την έλιωσα σε μπεν μαρι.
2) Το βαζάκι έχει μέσα 28 κερασάκια.

 

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.