Σοκολατάκια με δαμάσκηνα και καρύδια

Σοκολατάκια…. το μικρό γλυκάκι που όλοι αγαπάμε… Σοκολατάκια νόστιμα φτιαγμένα με τρία υλικά που όλοι λατρεύουμε….δαμάσκηνα, καρύδια και σοκολάτα .Τα σημερινά σοκολατάκια μας είναι αρωματισμένα με τεντούρα , λικέρ με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Τα δαμάσκηνα έχουν μείνει ένα ολόκληρο βράδυ μέσα στο λικέρ μας και μετά έχει φωλιάσει μέσα τους ένα μισό καρύδι και όλο αυτό βαπτισμένο μέσα σε λιωμένη σοκολάτα…Δοκιμάστε τα …

 

ΥΛΙΚΑ : 
25- 30 δαμάσκηνα,
80 ml λικέρ τεντούρα,
μισά καρύδια όσα και τα δαμάσκηνα
300 γρ. κουβερτούρα
20- 30 γρ. κρέμα γάλακτος,
1 κ. σ. ηλιέλαιο για να γυαλίσει η σοκολάτα μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Σε ένα μπολ βάζουμε την τεντούρα και τοποθετούμε μέσα τα δαμάσκηνα.  Τα αφήνουμε όλο το βράδυ να ρουφήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο λικέρ. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε μισό καρύδι μέσα σε κάθε δαμάσκηνο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο και λίγη από την τεντούρα του μπολ που είχαμε βάλει τα δαμάσκηνα (2-3 κ. σ.) και ανακατεύουμε. Βουτάμε μέσα τα δαμάσκηνα ένα – ένα και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα. Περιμένουμε να σταθεροποιηθούν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Το Χειμώνα αν δεν έχουμε καλοριφέρ διατηρούνται και εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).