Σκορδαλιά

Υλικά :

3-4 πατάτες
σκόρδο
αλάτι
ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
ξύδι

Εκτέλεση  :

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τιςς λιώνουμε με τό ειδικό εργαλείο. Πολτοποιούμε τρεις τέσσερις σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε μέσα στην πατάτα ρίχνουμε  το ξύδι, το λάδι και στο τέλος λίγο αλάτι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καλοκάθη.