Σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι με σαντιγύ

Υλικά :

1/2 κούπα γάλα

1/2 κούπα χυμο πορτοκάλι

1 baking powder

1 συσκευασία βούτυρο

1 βανίλια

2 κουπες ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι

4 αβγάξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 συσκευασία φυτική σαντιγί

Υλικά για το σιρόπι:

1 κούπα ζάχαρη

2 κούπες νερό

Εκτέλεση :

Χτυπάμε τη σαντιγί και την αρωματίζουμε με λίγο χυμό και λίγο ξύσμα.  Την αφήνουμε στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας το για περίπου δέκα λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο.Λιώνουμε το βούτυρο στο μικροκυμμάτων και το χτυπάμε με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε υγρά και στερεά υλικά εναλλάξ,μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.  Το ψήνουμε και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε.  Προσθέτουμε τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια.

Για την καραμέλα μας, ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη. Προσέχουμε να μην καεί,μόνο να υγροποιηθεί και να πάρει χρώμα.Όταν συμβεί αυτό,ρίχνουμε και τη δεύτερη κούπα ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και αυτή.  Ρίχνουμε την καυτή καραμέλα σε λαδόκολλα και την αφήνουμε να κρυώσει.  Στη συνέχεια,την τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και τη σπάμε με σφυρί ή γουδοχέρι. Πασπαλίζουμε το κέικ μας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.