Σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα και σταφίδες

Υλικά:

1 κούπα ελαιόλαδο

2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι

1 κούπα μέλι

4 κούπες νερό

2 ξύλακια κανέλας

6 γαρίφαλα

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

σταφίδες

αμύγδαλα ασπρισμένα όσα θελουμε

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να παρει όμορφο ξανθό χρώμα.  Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού για 5 λεπτά. Μετα αφαιρούμε τα μυρωδικά και το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε τον χαλβά στην κατσαρόλα σκεπασμένο με μια πετσέτα για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και λίγη τριμμένη κανέλα και ανακατεύουμε παλι.   Τέλος βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Πέννυ Γκόρτζη -Πινήτα.