Σε 25 λεπτά το ταξίδι 2,500 χιλιομέτρων

Πραγματικά μοναδικό, το ταξίδι που έκανε ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η… παρέα του, με μοναδικό του στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της «Φλόγας». Τελικά, αν και ο αρχικός στόχος ήταν το ποσό των 10.000 ευρώ, συγκεντρώθηκαν 15.654 ευρώ, χρήματα που θα ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Σήμερα το απόγευμα, ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης επέστρεψε στα Τρίκαλα, για να μοιραστεί την εμπειρία του με τους Τρικαλινούς. Στο πλαίσιο μιας εορταστικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα προβολών του δημοτικού κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, παρουσιάστηκε το βίντεο που ετοιμάστηκε από το ταξίδι του.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το Λονδίνο και κατέληξε στην Αθήνα, ένα ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου διέσχισε με ποδήλατο 8 χώρες, 2.500 χιλιόμετρα με πολύ πετάλι, αρκετή βροχή αλλά ακόμη περισσότερα χαμόγελα σε χρονικό διάστημα 35 ημερών.

Εκείνο που επισημάνθηκε και στη σημερινή εκδήλωση είναι πως η ιδέα του αποτέλεσε αφορμή για να εμπνεύσει πολλούς, για να ευαισθητοποιήσει πολλούς σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς.

Στο σημερινό βίντεο πάντως, οι παριστάμενοι στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν έστω λίγα από εκείνα που βίωσε ο Ελπιδοφόρος στο ταξίδι του, όταν πάνω στο ποδήλατο, δοκίμαζε τις αντοχές του με τις καιρικές συνθήκες, τις ανηφόρες και τις κατηφόρες, όταν στα ταξίδια του έζησε τη φιλοξενία πολλών ανθρώπων, αλλά και όταν αναγκάστηκε να μείνει σε μια αποθήκη με σανό στην Ελβετία, αφού ήταν ο μόνος χώρος που του προσφέρθηκε όταν εκείνος χτυπούσε πόρτες. Κι όλα αυτά, γιατί διέσχισε την Ευρώπη, έχοντας ως προϋπολογισμό το ποσό των 10 ευρώ την ημέρα και φυσικά ήταν αδιανόητο να μείνει σε ξενοδοχεία με ανέσεις.

Γεγονός δε, που παραδέχτηκε και στο βίντεο που προβλήθηκε ήταν ότι το ταξίδι αποτέλεσε αφορμή για να γνωρίσει πολύ κόσμο, πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους που έκαναν το ταξίδι να μοιάζει ολοένα και πιο ενδιαφέρον.

Μια μικρή γεύση από το ταξίδι μπορείτε να πάρετε και εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=FQrgIWZhIvA