Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Κ. Σκρέκα και ΕΝΠΕ

Να καταβληθεί το σκέλος της Εθνικής Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά σε δράσεις όπως συντηρήσεις οδικού δικτύου, αποχιονισμούς κλπ. μέχρι τέλος του χρόνου ζητήθηκε από την πλευρά της ΕΝΠΕ κατά τη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Αίτημα που έγινε δεκτό από τον υπουργό Ανάπτυξης ενώ η οριστικοποίηση του ύψους της χρηματοδότησης θα προσδιοριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ συζητήθηκε και η πρόοδος της έγκρισης των περιφερειακών προγραμμάτων καθώς και οι παρατηρήσεις που υπεβλήθησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ως προς το νέο σχέδιο νόμου που αφορά στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 -2020, κατά τη συνάντηση κατέστη ξεκάθαρη η πρόθεση του ΥΠΑΝ να δοθεί στους Περιφερειάρχες το δικαίωμα της τελικής ένταξης των έργων των νέων περιφερειακών προγραμμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 η διαχείριση των προγραμμάτων επιστρέφει στις Περιφέρειες, κάτι που δεν ίσχυε στο ΕΣΠΑ 2007-2013, και μάλιστα με ενισχυμένες αρμοδιότητες για δράσεις κρατικών ενισχύσεων, κοινωνικού ταμείου και γεωργικού ταμείου αγροτικής ανάπτυξης.