Σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Οι μετεωρολόγοι έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους κι από το πρωί έχει αρχίσει να χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Εκείνο που προβληματίζει, ωστόσο, σύμφωνα με τον Χρήστο Μιχαλάκη δεν είναι τόσο το χιόνι αυτό κάθε αυτό, αλλά το ψύχος κι ο παγετός.
Έχει έντονη χιονόπτωση στην ε.ο. Τρικάλων Ιωαννίνων όπου το χιόνι στο Μαλακάσι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά και σε όλη την οροσειρά της Πίνδου, χιόνι πέφτει στην περιοχή των Μετεώρων κι από την Μύκανη και πάνω. Επίσης, χιόνι πέφτει σε όλες τις ορεινές περιοχές Περτούλι, Ελάτη κ.α.
«Έχουμε τα μηχανήματα έξω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να κρατήσουμε την εθνική οδό ανοικτή να μην έχουμε προβλήματα και κατόπιν να δώσουμε βαρύτητα και στους κάθετους δρόμους. Είμαστε σε επιφυλακή όλο το 24ωρο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» αναφέρει.
Ένα από τα θέματα στα οποία δίνεται βαρύτητα είναι η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών οι οποίοι μετακινούνται με τη συγκοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και της Περιφερειακής Ενότητας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις η θερμοκρασία θα είναι εξαιρετικά χαμηλή και υπό το μηδέν και για αυτό αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα με παγετό. Ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή στους οδηγούς.