Σβήνουν… κλήσεις στο Δήμο Τρικκαίων-Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να ισχύσει

Την έγκριση ακύρωσης κλήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας- Ε.Μ.Π.-Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων για το έτος 2009 καλείται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στην επόμενη συνεδρίασή του που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Η ακύρωση προβλέπεται από το Νόμο όταν αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ακύρωση αναφέρεται στις ακόλουθες κατηγορίες:

1) Η πρώτη κατηγορία αφορά παραβάσεις για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί διαφοροποιήσεις μεταξύ έκθεσης βεβαίωσης παράβασης και των στοιχείων της άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτων ως προς το είδος, τις πινακίδες, την μάρκα και το χρώμα.

 2) Η δεύτερη κατηγορία αφορά παραβάσεις για τις οποίες ύστερα από προσκόμιση δικαιολογητικών (Δήλωση Ακινησίας, Πιστοποιητικό Καταστροφής – Διαγραφής) προκύπτει ότι κατά το χρόνο τέλεσης της παράβασης τα συγκεκριμένα οχήματα ήταν εκτός κυκλοφορίας.

 3) Η τρίτη κατηγορία αφορά παραβάσεις μονίμων κατοίκων στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ) για τις οποίες προκύπτει ότι υπήρχε κάρτα διαρκείας κατά το χρόνο τέλεσης της παράβασης βάση του αριθμού τριπλοτύπου είσπραξης.

 4) Η τέταρτη κατηγορία αφορά παραβάσεις για τις οποίες ύστερα από προσκόμιση δικαιολογητικών (Δ.Ο.Υ.) προκύπτει διακοπή εργασιών μη φυσικού προσώπου.

 5) Η πέμπτη κατηγορία αφορά κλήσεις παραβατών οι οποίοι απεβίωσαν. Αυτό αποδεικνύεται με ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Οι κλήσεις

Οι συγκεκριμένες κλήσεις δεν είναι λίγες στον αριθμό. Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην περίπτωση παραβατών που απεβίωσαν υπάρχουν παραβάτες οι οποίοι μέσα στο 2009 είχαν λάβει περίπου 10 κλήσεις οι οποίες όπως είναι φυσικό δεν πληρώθηκαν ποτέ…

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ