Σαν σήμερα 1951: Ο γάμος Φράνκ Σινάτρα-Αβα Γκάρντνερ (pics)

Γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’40. Ο Φρανκ ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του όταν άρχισε η σχέση τους… Tο ειδύλλιο έγινε  πρώτο θέμα στις ΗΠΑ, με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους να τους κυνηγούν σε όλο τον κόσμο.  Παντρεύτηκαν το 1951 όταν ο Φρανκ ήταν 35 και η Αβα 28, ωστόσο παρά τον φλογερο έρωτά τους, ο γάμος τους έμοιαζε περισσότερο με πολεμική σύρραξη.

Ο Φρανκ την είχε βάλει στο μάτι από το 1944. Αυτό αφηγείται ο Τζ. Ράντι Ταραμπορέλι στη βιογραφία του, «Σινάτρα. Με τον τρόπο του»: 

«Ο Φρανκ Σινάτρα είχε γοητευτεί από την Αβα Γκάρντνερ, την εποχή που ακόμα τραγουδούσε με τον Τόμι Ντόρσεϊ, όταν είδε μια φωτογραφία της στο εξώφυλλο του Δεκεμβρίου του 1944 του “Ρhotoplay” (στο οποίο εμφανιζόταν με γυμνούς ώμους και ένα περιδέραιο με σμαράγδια, πανάκριβο, από ό,τι έδειχνε). Η φωτογραφία ενθουσίασε τον Σινάτρα (η λεζάντα της φωτογραφίας έλεγε: “Είναι σεξοβόμβα!”).

“Σου τρέχουν τα σάλια, Φράνκι”, του είπε ένας φίλος. “Σ΄ αρέσει αυτό που βλέπεις, ε;”.

“Και βέβαια μ΄ αρέσει. Και θέλεις να μάθεις και κάτι άλλο; Αυτό το μωρό εγώ θα το παντρευτώ”».

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά την άνοιξη του΄49, στο Παλμ Σπρινγκς.

Οταν η Αβα και ο Σινάτρα συναντήθηκαν για πρώτη φορά, εκείνη ήταν ακόμα παντρεμένη με τον ηθοποιό Μίκι Ρούνεϊ, ο οποίος ήταν ο πρώτος σύζυγός της. Συναντήθηκαν στο κλαμπ «Μοκάμπο», στην οδό Σάνσετ Στριτ.

Πέρασαν τον μήνα του μέλιτος στην Αβάνα της Κούβας του Μπατίστα, εκείνο το καζίνο- οίκο ανοχής που ήταν τότε το νησί για τους πλούσιους Αμερικανούς.

Αργησαν να έρθουν σε επαφή, αλλά η μέρα εκείνη θα πρέπει να τους έμεινε αξέχαστη: «Ω, Θεέ μου, ήταν σκέτη μαγεία!» γράφει η Αβα. «Γίναμε εραστές για πάντα, αιώνια». Ηταν ένα σωστό προαίσθημα, καθώς, δέκα χρόνια μετά, όταν από τη ζωή και των δύο είχαν περάσει πολλοί άλλοι έρωτες, ο Σινάτρα έφτασε στο σημείο να πάρει το αεροπλάνο για την Αυστραλία, όπου η Αβα συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας «Οσο θα υπάρχει ο κόσμος», για να περάσει μερικά μερόνυχτα με την πρώην σύζυγό του.

H σπίθα ποτέ δεν έσβησε. Η ίδια η ηθοποιός το διηγείται στα απομνημονεύματά της (Αβα Γκάρντνερ, «Με τη δική της φωνή».

«Μπορεί να ήμασταν σε διαφορετικές πόλεις, σε διαφορετικές χώρες, αλλά ποτέ δεν ήμασταν χώρια. Και από καιρού εις καιρόν, ο Φρανκ μου τηλεφωνούσε στη Μαδρίτη, το Λονδίνο, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, όπου κι αν ήμουν, και έλεγε: “Αβα, ας προσπαθήσουμε ξανά”. Κι εγώ έλεγα, “Εντάξει! “ και τα παρατούσα όλα, μερικές φορές ακόμη και ένα ρόλο σε κάποια ταινία. Και ήταν υπέροχα, αλλά δεν διαρκούσε πάνω από μια μέρα. Κι έφευγα πάλι τρέχοντας, τρέχοντας στ΄ αλήθεια. Ποτέ δεν καταφέρναμε να καταλάβουμε τελείως γιατί δεν λειτούργησε και γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Η Αβα Γκάρντνερ ήταν ένα ντροπαλό κορίτσι του Νότου, από ταπεινή οικογένεια χωρικών με καταγωγή από την Ιρλανδία και τη Σκωτία.

Συνεσταλμένη κατά βάθος, με μεγάλη ανασφάλεια για τις υποκριτικές της ικανότητες, τις οποίες δεν θεώρησε ποτέ σημαντικές.

 

Οπως λέει η Ρίνι, υπηρέτρια και φίλη του ζευγαριού για πολλά χρόνια: «Ηταν κρίμα που δεν κατάφεραν να γίνουν ευτυχισμένοι. Δεν είχαν πολλές ειρηνικές στιγμές οι δυο τους, δεν ήταν τέτοιο το ταμπεραμέντο τους. Το παραμικρό αρκούσε για να αρχίσουν τον καβγά».

«Με τον καιρό, έμαθαν πώς να εκμεταλλεύεται ο ένας τα αδύνατα σημεία του άλλου, χρησιμοποιώντας τα ως όπλο στις μάχες που έδιναν μεταξύ τους», λέει ο Ταραμπορέλι. Οι καβγάδες πριν από τον γάμο τους προοιωνίζονταν την πορεία της μελλοντικής τους σχέσης. Ο Φρανκ έκανε τουλάχιστον δύο απόπειρες αυτοκτονίας στην προσπάθειά του να την κρατήσει ύστερα από εκείνους τους καβγάδες.

Τον Οκτώβριο του ΄53, το ζεύγος Σινάτρα χώρισε.

«Μας πλήγωσε η αγάπη μας και μας ταλαιπώρησε τόσο που δεν μπορούσαμε να αντέξουμε πια», γράφει η Αβα. Πήρε ένα καλό μάθημα και δεν ξαναπαντρεύτηκε, αλλά συνέχισε να έχει τη μια σχέση μετά την άλλη: με τον Λουίς Μιγκέλ Ντομινγκίν, με τον Ουόλτερ Τσιάρι, με τον Τζορτζ Κ. Σκοτ, οι πιο γνωστές. Ο Φρανκ όμως παντρεύτηκε: με την νεαρότατη Μία Φάροου και, τέλος, με την Μπάρμπαρα Μαρξ.

Η Αβα πήγε στην Ισπανία, όπου έζησε φλογερές νύχτες και παθιασμένους έρωτες, μέσα σ΄ ένα σύννεφο από αλκοόλ, ταυρομαχίες και φλαμένκο. Ο Φρανκ, ανερχόμενο αστέρι και πάλι, έγινε ο μεγάλος Σινάτρα που ξέρουμε, μέχρι τον θάνατό του, οχτώ χρόνια μετά τον θάνατο της Αβα. Η δική της καριέρα συνεχίστηκε με λιγότερη ένταση. Μετά την Ισπανία η Γκάρντνερ εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την άφησε σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά εξακολούθησε να έχει επαφή με τον Σινάτρα, κι εκείνος συνέχιζε να της στέλνει μια ανθοδέσμη κάθε Χριστούγεννα.

Στην κηδεία της, στις 29 Ιανουαρίου 1990, όλοι αναρωτιόνταν αν θα εμφανιζόταν ο Φρανκ Σινάτρα. Κάποια στιγμή, μια μαύρη λιμουζίνα πλησίασε σιωπηλά, σταματώντας σε απόσταση ασφαλείας. Ποιος ήταν ο μυστηριώδης επιβάτης κρυμμένος πίσω από τα φιμέ παράθυρα;

Ο Φρανκ δεν εμφανίστηκε για να μη γίνει τσίρκο η κηδεία. Είχε φροντίσει όμως για τον ανθοστολισμό της τελετής…

 

πηγή: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/640461/san-simera-1951-o-gamos-frank-sinatra-ava#ixzz3qmdzuK3W