Σαλάτα πράσινων λαχανικών ανάμεικτη με ψητό τυρί HAVARTI τυλιγμένο σε προσούτο

Μια φανταστική σαλάτα με μαρούλι , λόλα πράσινη , λόλα μωβ, λάχανο, τρυφερή ρόκα , τυρί havarti τυλιγμένο σε προσούτο και λουσμένη με μια βινεγκρέτ κρέμας εσπεριδοειδών. Υπέροχη για πρώτο πιάτο, για μπουφέ , για γιορτινό τραπέζι αλλά και για κυρίως πιάτο αν τη συνοδεύσουμε με ψημένα ψωμάκια ή πιτούλες ολικής άλεσης.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ :
200 γρ. Havarti της Arla,
7-8 φέτες προσούτο,
8-9 φύλλα μαρουλιού,
7-8 φύλλα λόλα πράσινη,
7-8 φύλλα λόλα μωβ,
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο,
1 ματσάκι ρόκα
1-2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες ή κομμένες ζουλιέν,
κουκουνάρι,
καβουρδισμένο
ελιές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
2-3 κ. σ. κρέμα μπαλσάμικο εσπεριδοειδών λεμόνι &πορτοκάλι
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο,
αλάτι,
ελάχιστο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ :
Κόβουμε το τυρί havarti σε φέτες όχι λεπτές (πάχος περίπου 5-6 εκ.) και στο πλάτος του προσούτο. Τυλίγουμε με προσούτο τις φέτες το τυρί σχετικά σφικτά . Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά το τυλιγμένο στο προσούτο τυρί, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το τυλιγμένο τυρί μας και φτιάχνουμε τη σαλάτα μας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι, τις λόλες, τη ρόκα χοντροκομμένα με τα χέρια. Προσθέτουμε το λαχανο, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ :
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο την κρέμα μπαλσαμικού, το αλάτι το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :Ρίχνουμε τη βινεκρέτ στη σαλάτα μας ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα προσθέτουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τις λιαστές ντομάτες, και τελειώνουμε με τιε φέτες τυριού τυλιγμένες σε προσούτο. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με σταγόνες κρέμας μπαλσαμικού εσπεριδοειδών. Στη σαλάτα μας μπορούμε να προσθέσουμε και ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες.
Καλή επιτυχία.Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).