Σαλάτα με παρμεζάνα, καρύδια και σταφιδες της Έφης

ΥΛΙΚΑ:

2 ντοματίνια
5 ελιές χωρίς κουκούτσι
μαρούλι
καρύδια
σταφίδες
παρμεζάνα
κόκκινο λάχανο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κρέμα μπαλσάμικο με πορτοκάλι
μέλι
πράσο
1 φέτα γκουντα κομμένη σε έξι λωρίδες για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε πλένοντας το μαρούλι, το οποίο στη συνέχεια θα κόψουμε με τα χέρια για να αποφύγουμε την οξείδωση. Πλένουμε και κόβουμε το λάχανο και το πράσο από το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1 κ.σ. μέλι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτι μαςκαι προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τα ρίχνουμε και αυτά στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, τις σταφίδες και τα καρύδια και προσθέτουμε λίγη κρέμα μπαλσάμικο με πορτοκάλι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.