Σαλάτα με καρπούζι και παγωτό φέτας

 Έμπνευση της στιγμής! Πειραματισμός… Δυο – τρείς δοκιμές, και η συνταγή πέτυχε και αρέσει πολύ και σε πολλούς.

Υλικά για 4 άτομα:

Για τη συνταγή

4 φλιτζάνια καρπούζι καθαρισμένο

6 ντοματίνια ώριμα

1 1/2 φλιτζάνι φέτα μαλακιά (όχι βαρελίσια)

1 φλιτζάνι γάλα αγελαδινό πλήρες

10 γρ. ζελατίνη σκόνη

4 κουτ. σουπ. κρύο νερό

5 φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό

Για το ντρέσινγκ

2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

1 κουτ. σουπ. μπαλσάμικο λευκό

1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε την φέτα με το γάλα και πολτοποιείτε. Αδειάζετε την ζελατίνη σε ένα μπολ και προσθέτετε τέσσερεις κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Αφήνετε την ζελατίνη να φουσκώσει για 4-5 λεπτά. Την προσθέτετε στο μείγμα με το γάλα και την φέτα. Δουλεύετε ξανά το υλικό στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και βάζετε στην κατάψυξη για μια ώρα τουλάχιστον.

Σε μια πιατέλα αραδιάζετε το καρπούζι, βάζετε και τα ντοματίνια τριγύρω ολόκληρα ή κομμένα στην μέση ανάλογα το μέγεθος.

Με ένα μικρό σκούπ (εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού) ή με ένα κουτάλι βγάζετε το παγωτό φέτας και το τοποθετείτε ανάμεσα στο καρπούζι και τα ντοματίνια.

Αδειάζετε τα υλικά για το ντρέσιγκ σε ένα βάζο που να κλείνει καλά, και ανακινείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε την σαλάτα με το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε με τον δυόσμο ή τον βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.

Σημ.:Μπορείτε να φτιάξετε την σαλάτα και με σκέτη φέτα ή με ξινομυζήθρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/