Σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, ρόκα, αβοκάντο και κρανμπερι

Μια εύκολη και ωραία σαλάτα ιδανική να συνοδεύσει το Κυριακάτικο φαγητό μας. Πολύ υγιεινή καθώς περιέχει δυο πολύτιμους σύμμαχους της υγεία μας , το αβοκάντο και τα κράνμπερι. τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα πολύτιμα συστατικά. Μπορεί να αποτελέσει και ένα ωραιότατο κυρίως πιάτο για όσους βρίσκονται σε δίαιτα ή σε διατροφή.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ :

πράσινη σγουρή σαλάτα κομμένη με τα χέρια,

μωβ σγουρή σαλάτα κομμένη με τα χέρια,

σπανάκι κομμένο με τα χέρια,

φυλλαράκια ρόκας,

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,

αβοκάντο κομμένο σε φέτες και σε κομματάκια,

κράνμπερι,

λίγα αμύγδαλα φιλέ,

φιστίκι αράπικο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:

4-5 κ. σ ελαιόλαδο,

2 κ. σ κρέμα μπαλσάμικου,

λεμόνι,

πορτοκάλι,

αλάτι,

ελάχιστο λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε με το χέρι και τα ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε όλα σε μια πιατέλα. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδα με την κρέμα μπαλσαμικού, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να αναμειχθούν πολύ καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με την μισή από τη βινεγκρέτ. Τελειώνουμε τη σαλάτα προσθέτοντας τα κομματάκια και τις φέτες του αβοκάντο, τα αμύγδαλα φιλέ, τα κράνμπερι και το αράπικο φιστίκι. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ .  Σερβίρουμε…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karas (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).